Az oleo-mac-ben és a castelgardenben honda gx moci van, (nameg a honda kaszákon) a makitákban subaru-robin motor van, köbcentire teljesítményre megyegyeznek a motormárkák mininégyüteműi.
A castelgardenhez kétvállas heveder van, a többi géphez még nem láttam a hevedert, de a hondához talán most egy egész jó kis hevedert adnak.
A lényeg az, hogy ne a heveder alapján döntsön az emebr, legalábbis ne ennél akategoriánál, a castelgardené is használható, régebben tettem fel róla képet a kertigépes topicba....
A castelgarden rezgésmentesítő tubusa olyan előnyt ad a gépnek, amit szerintem a többi márka hasonló gépe nem tud behozni, és a castelgardenhez párosul még egy jó ár is, az eredeti hondával szemben.
A makita és az oleo igaz, hogy kicsit olcsóbbak, mint a castelgarden, de utóbbi szerintem megéri a felárat, ráadásul néha ugyanazon az áron meg lehet venni, vagy még olcsóbban is, tavaly több helyen is meg lehetett venni az xb435hd-t 99-105ezer körül.
A makita idén kijött még 3 mininégyütemű kaszával, sajnos mind 25ccm-s, tehát neki asszem 5-6 mininégyütemű kaszája van, az újjak közül van amihez csak vágótárcsát adnak, damilfejet nem, bár így 85ezer környékén tudják adni ezeket a gépeket.
Én a castelhez anno, kaptam egy tubus zsírt is, bár az még a castelgarden xb38hd volt, amit később átkereszteltek xb435hd-re, és most írta nemrég vki, hogy vett a bricoban egy xb435hd-t, de zsír nem volt a géphez......