örömmel nyugtáztam, hogy a mikulásvirág sokkal szebben fejlödik egy árnyékos helyre kiültetve a szabadföldbe, mint a szük cserepekben. az enyém 2 éves ,, amikor kiültettem áprilisban,akkor volt kb 3 sárga levele áganként( 4 águ), és most a duplájára nött, és szép, egésséges, nagy levelek vannak rajta, akár csak a virágboltiakén. sok pusztulófélben lévö növényt ültettem még ki, amik nagyon megsinylettés a költözést, mert sajnos csak egy hónappa késöbb tudtuk elhozni:(
egy fikusz benjaminát ültettem még ki, egy chlorophytumot, a zöld levelüt( amikor ezt kiültettem 3 centis pici sarjacska volt, most egy 20 centi magas bokor, 2 vitorlavirágot, egy rákvirágot, 2 dieffenbachiát, egy cikláment, egy ficus elastikát,egy csavarpálmát,sok kaktuszt,yukkákat,egy szobafutókát( epipremnum-scindapsus)két dracaenát. sokkal szebbek, mint cserépben, bátran ajánlom mindenkinek, akinek van egy árnyékos helye, ahová ki tudha ültetni szobanövényeit, sokkal erösebb hajtásokat hoznak, mit egy cserépben. májusban ültettem ki öket, majd október elején kiásom, vissza cserepekbe, és be a lakásba. képeket sajnos nem tudok feltenni, mert nem csináltam még, majd ha eljutok odáig:D szép napot mindenkinek, és sok szerencsét, aki most ledvet kapott