Egy sztorit szeretnék megosztani veletek. Mivel ebben a hónapban nem túl sokat vagyok Debrecenben, így erre a hónapra nem vettem bérletet magamnak. Ha pedig itthon vagyok, akkor pedig gyalogolok, amennyiben nem kell messzebbre mennem:
Ma viszont a Helyközi Autóbuszállomásról kellett mennem barátnőmmel az Újkertbe. Úgy döntöttem, hogy nem veszünk mindkettőnknek 240 Ft-os DKV-s jegyet (ami ugye kettőnknek már 480 Ft), hanem inkább felszálltunk egy Hajdúböszörménybe menő buszra, és úgy megyünk az Újkertbe. Mivel mindketten diákok vagyunk, így megnéztem, hogy ez fejenként 65 Ft-ba fog kerülni (azaz kettőnknek 130 Ft). Nem voltam biztos benne, hogy a sofőr meg fogja-e engedni, de reménykedtem benne. Végülis a hv-nek ez most már mindenféleképpen megéri.
Fel is szálltunk a buszra, és mondtam a sofőrnek, hogy két diákjegyet kérnék Debrecenben, a Böszörményi úti megállóig. Egy kicsit fennakadt a szeme, de simán adott jegyet! :)
Szóval összességében 2x240Ft=480 Ft helyett összesen csak 2x65Ft=130 Ft-ért utaztunk! :D Persze ezt nem lehet a város minden pontjára való utazásnál használni, de... :) És ha még teljes árú jegyet is kellett volna vennünk még akkor is megérte volna! :)