Gondoljátok meg Creative Commons License 2009.07.23 0 0 16730

„Egyébként, túl hamar és könnyen feladtad a vulgármaterialista ürességek elleni küzdelmedet”

Igen, hamar belefárad a küzdésbe a fórumozó, ha azt látja minden igyekezete hiábavaló. És hát, vagyok én egy Dzsingisz Kán?
Tudod azt nem értem, mi a fészkes fenének kell Vágó Mártát ostoba tyúknak tartani? Még ha az volna, de messze nem az! Se Vágó Márta, se Szántó Judit nem azt állította, hogy ők aztán most megmondják a teljes igazságot a nagy költőről.
Mindketten jelezték, hogy a saját szemszögükből mesélik a történetet. Ahogy azt ők látni vélték, érezték, akaratuktól hagyták magukat befolyásolni a történet írása közben. Nem hiteles életrajzot szándékoztak nekünk ajándékozni, hanem József Attila életének csak egy kis részét, epizódját ismertették a teljesség igénye nélkül. Ami viszont nem tartozik a nagyközönségre arról nagyon helyesen, hallgattak.

Csak hát a „Géniuszunkról” minden lepereg! Ha egyszer valakiről megállapította, nem megállapította, hanem csak egyszerűen kijelenti, hogy az általa megnevezett illető nem üti meg azt a mértéket, ami az ő kényes ízlésének megfelel, akkor az jobb, ha elássa magát. Viszont figyeld meg, ha esetleg őt éri bármilyen elmarasztaló vagy sértő megjegyzés, akkor rögtön úgy viselkedik, mint egy elsőáldozó kisfiú, akit Tóth Tihamér szellemében neveltek.
Előzmény: Doppelstangel (16719)