A helyzet a következő:
Ahogy LiqidZ előző hozzászólásában megállapította a kötbérterhes határidő a készrejelentésig jár. Csakhogy a készrejelentés nemcsak a műszaki átadásból, illetve az arról szóló értesítés kézbesítéséből áll, hanem (gondolom valamennyiünk) szerződése szerint annak a feltételnek is meg kell lennie, hogy az ingatlan rendelkezik használatba vételi engedéllyel. Namármost, ha valaki ki látogat az építési területre az láthatja, hogy az ott uralkodó állapotok alapján szinte biztosra vehető, hogy abból nemhogy augusztusban, de még akár október-november hónapban sem lesz használatbavételi engedély. Szerintem nincs az az építésügyi hatóság, aki ilyen környezetben, ilyen készültségi fokban álló házra kiadja a használatbavételi engedélyt.
Ergó, szerintem azzal, hogy felajánlják műszaki átadásra az ingatlant, attól még nem szűnik meg a Cordia késedelme és továbbra is jár a kötbér, sőt, akik 2008 novemberében kötöttek szerződést azok akár már –ha jól számolom - szeptemberben el is állhatnak a szerződéstől.
Ezt én ki is fejtettem a Cordiának, akik valamiféle elvi használatbavételi engedélyt emelgettek, ami meglesz az átadásra, csakhogy az építésügyről szóló jogszabály nem ismeri az elvi használatba vételi engedélyt, csak az ideiglenest, vagy a részlegest. De a szerződésben nem ezek, hanem használatbavételi engedély szerepel, amely, mint már említettem (de szerintem még a részleges, vagy az ideiglenes sem) nem lehet meg augusztusra. Tehát lakótársak vigyázzatok arra, hogy a Cordia mikor teljesít.
A kötbérrel kapcsolatban pedig egyetértek LiquidZ-vel, mivel a szerződés napokban írt határidőt használ, így szerintem napra pontosan és nem hónapra pontosan kell kiszámítaniuk a kötbér összegét is.
Ha valakinek van valamilyen véleménye kérlek írjátok meg.