HPéter1978 Creative Commons License 2009.07.18 0 0 5844
Tour de France
14. szakasz, Colmar - Bescancon, 199 km

1 Serguei Ivanov (Rus) Team Katusha 4:37:46
2 Nicolas Roche (Irl) AG2R La Mondiale 0:00:16
3 Hayden Roulston (NZl) Cervelo TestTeam

37 Alberto Contador Velasco (Spa)
43 Yaroslav Popovych (Ukr)
46 Sergio Miguel Moreira Paulinho (Por)
48 Andreas Klöden (Ger)
49 Lance Armstrong (USA)
62 Grégory Rast (Swi)
76 Haimar Zubeldia Aguirre (Spa)
163 Dmitriy Muravyev (Kaz) 0:07:39

Az összetett

1 Rinaldo Nocentini (Ita) AG2R La Mondiale 58:13:52
2 George Hincapie (USA) Team Columbia - HTC 0:00:05
3 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 0:00:06
4 Lance Armstrong (USA) Astana 0:00:08

7 Andreas Klöden (Ger) Astana 0:00:54
24 Haimar Zubeldia Aguirre (Spa) 0:04:14
25 Yaroslav Popovych (Ukr) 0:04:20
41 Sergio Miguel Moreira Paulinho (Por) 0:12:19
133 Grégory Rast (Swi) 1:28:57
156 Dmitriy Muravyev (Kaz) 1:41:56

A mai nap is bővelkedett eseményekben.
Összeállt egy jó kis szökés, melyből a végig taktikusan versenyző és erős Szergej Ivanov nyerte a szakaszt. A vita nem is az ő győzelme körül, tört ki, hanem a mezőnyhajrában történtek miatt. Egyrészt a Garminnak valamiért nem tetszett a kialakult helyzet, és üldözni kezdte a szökést. Hogy ennek mi volt a valódi célja és értelme, azt lehet, hogy soha nem tudjuk meg, de fenntartom, hogy Vaughters nem küldte volna harcba az embereit, ha nem lett volna rá jó oka. Bár mi légyen is az…
Másrészt Cavendisht visszasorolták a sprintben történtek miatt. Itt is forognak fenn érvek pro és kontra, vannak akik szerint Hushovdot akarta kiszorítani, vannak, akik szerint a mezőnyt fékezni. Személy szerint láttam már extrább dolgokat is következmény nélkül, szóval nem igazán értem, mire fel sorolták hátra…

Az Astana versenyzése is érdekes volt.
Számomra meglepő hirtelenséggel felbontódott a koalíció az AG2R-rel. Nyilván spórolni akart a csapat a holnapi hegy miatt, de azért az az indok, miszerint a franciák azt mondták, ők nem akarnak védekezni, elég gyenge lábakon áll.
No, mindegy, Johan és Alain így tartották jónak, és ki vagyok én, hogy megkérdőjelezzem ezt? :-)

Sajnos a mai napon is történtek szomorú események, egy rendőrmotoros több embert elgázolt, egy szurkoló meghalt… :-(