toloba Creative Commons License 2009.07.17 0 0 477
"Morvai Krisztina kérése a tejtermelőkhöz

Kedves Gazdák és Kedves "Vidék-Barát" Magyarok!

Nagy örömmel értesítem Önöket, hogy teljes jogú tagja lettem az Európai Parlament Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési (Szak)Bizottságának. A munkát már a jövő heti (július 20-21.) ülésen megkezdem. Nagyon számítok a magyar gazdák segítségére, támogatására, arra, hogy tapasztalataikat és javaslataikat megosztják velem.
Az első ülés egyik fő témája a tejtermelők helyzete lesz. Szeretnék felszólalni és közvetíteni az EU felé a magyar gazdák üzenetét, tapasztalataikat és követeléseiket...."

Részlet a beszédből:

Tisztelet Képviselőtársaim!

Mint azt Önök is tudhatják, 2006. október 23.-án Budapesten a gyurcsánybajnaista magyar rendőrség a kommunista-rákosista időket idézve elképesztően brutális kegyetlenséggel verte szét békés tüntetők több ezres tömegét, több százukat börtönbe vetette és megkínozta. A magyar tejtermelők nevében követelem, hogy az EP szigorúan vizsgálja ki, hogyan eshet meg ilyesmi a XXI. sz. Európájában. Nem Kínáról, nem Koreáról beszélek, T. Képviselőtársaim, hanem Európáról, azon belül a kommunista rezsim elnyomta hazámról, Magyarországról. Felvetődhet Önökben a kérdés, miért említem ezt itt, ebben a bizottságban és témakörben. Nos, T. Képviselőtársaim egyrészt azon oknál fogva, amit az előbb már említettem, a magyar tejtermelők általában véve is tiltakoznak az ilyen eljárás ellen, szűkebben pedig azért, mert tudomásomra jutott, hogy a tömegben tejtermelők is voltak, szám szerint hatan, közülük ketten meg is sérültek, ezért ők aznap a Riskát már nem tudták megfejni. Kérem T. Képviselőtársaimat, hogy a bizottság napirendjére vegyük fel a magyarországi tejtermelők politikai helyzetét, különös figyelemmel a Riska megfejésére...vesszen Bajnai