athanasius Creative Commons License 2009.07.16 0 0 110
"Igen,szerintem is minden képpen körbe jár az ember!Minden világnézet alapja,hogy valamit egész egyszerűen el hisz az ember,anélkül hogy tudományossan bizonyitani tudná."

Eddig egyetértek veled. Ez az előfeltételezéses hitvédelem egyik alapvető állítása.

"És a bennünk lévő isten vagy bármi is legyen az alapvető befolyással van a pszichénkre és mindegy hogy hiszük-e!"

Minden ismeretelméleti rendszer végső tekintélye önmagát kell, hogy igazolja, különben nem végső tekintély. Nekem hívőként ez a végső tekintély Isten (SZ3), más világnézetek (ateizmus, judaizmus, iszlám, buddhizmus, new age, ezoterizmus stb.) más-más végső autoritást fogadnak el hit által. Ami más abban, amit én vallok, az az, hogy legmélyebben azonban minden ember (!), buddhista, vagy materialista, vagy sátánimádó, vagy szimpla ateista nem a saját világnézete szerint értelmezi a világot, hanem a SZ3 Isten szerint. Ez is egy alapvető bizonyítéka, hogy minden embert a mi Istenünk teremtett és belehelyezte, meg a világba a Teremtő a kézjegyeit és teljességgel felismerhető.

"Ennélfogva nincs mentségük, hiszen megismerték Istent, mégsem dicsőítették vagy áldották Istenként, hanem hiábavalóságokra jutottak gondolkodásukban, és értetlen szívük elsötétedett." (Római levél 1, 20b-21)
Előzmény: Törölt nick (103)