pberencz Creative Commons License 2009.07.15 0 0 440

Nekem sem a magyar nyelv hiányával van a bajom, mert szerencsére nem áll olyan nagyon távol tőlem az angol és a francia sem, de németül is ki tudom hámozni a lényeget többnyire.

Nem ez a baj. A baj az, hogy a legújabb V5 lemezen a 21 hónappal ezelőtti adatok szerepelnek 81e Forintért...

A Seat-os muki válasza is csak némileg korrekt szerintem... A TMC sem azért nem működik a gyári navigációkban, mert a jelek nem túl jók, hanem , mert nincs "engedélyezve" nekünk.

A készülékek életciklusáról írtak biztosan úgy vannak, ahogy vázolta, de a térképek "frissességéről" állítottak teljességgel elfogadhatatlanok. Legalábbis számomra.

Ha jól értettem, akkor ugye azt mondja, hogy a NavTeq a VW-nek lebutított adatbázist ad jó sok pénzért, míg a földi halandónak frisset és ingyen. Na ezt valahogy nem hiszem el. Az sem világos, hogy miért próbál takarózni az adatmennyiséggel -mint korláttal-, mikor konkrétan az elévülésről van szó. El nem tudom képzelni, hogy az erópai, vagy mo-i úthálózat MAI kiépítettségével ők tisztában vannak és a V10-es lemez voltaképpen már kész is van, csak nem tudják piacra dobni, mert még kell néhány aláírás az engedélyezési eljárásban, úgyhogy várhatóan majd csak 2011 nyarán jut el a kereskedésekbe. Ekkora fáziskésést nem engedhetnek ők meg maguknak. Szerintem ez teljesen szánt szándékkal működik így.

Rendelhetőségek témája:

Hogy a tárgynál maradjunk: A listákon például nem szerepel az RNS 310 navigációs készülék. Van hozzá térkép, amin mi is rajta vagyunk. Az ára kb a fele az RNS 510-nek. Érintőképernyős, kártyás modern kütyü. Nem lenne ithhon keletje? Kizártnak tartom, mivel az RCD 510 árában van, azt pedig nagyon sokan rendelik...

Ez az alapfelszereltség dolog is úgy néz ki, hogy nálunk benne van a manuális klíma ugyan alapáron (németeknél is), de az alapár ennyivel drágább is. Nyilván nem ingyen kapjuk. 8)

Nem rendelhető az állófűtés-szellőztetés Golfhoz (végül sikerült).

2 héttel ezelőttig a xenon fényszóró sem volt elérhető.

Millió féle feláras gyönyörű szín közül lehet válogatni, nálunk van 10 db komor, inkább sötét tónusú (szürke variációból kb 5).

R-Line felszereltségű Passat nem volt rendelhető tavaly, most meg már csak olyan van, viszont a normál nincs.

Nagy hirtelen ezek jutottak eszembe, így hajnalban... 8)

Beszélgettem üzletkötőkkel, ők sem értik...

Azt például kifejezetten fel nem foghatják, hogy a minimum 10millás Passat CC-ből minek rendelnek be raktárra 8-10 ugyanolyan béna felszereltségűt, mondjuk például mindet bőr nélkül, mikor, ha valaki CC-t szeretne, az úgy kezdi, hogy akkor abban aztán már legyen majdnem minden, de bőr egészen biztosan!

Touareg: Ügyfél jön, venne. Van, de nem olyan, amilyet szeretne. Milyet szeretne? Fullosat. Milyen van? Nagyjából fapad. Szeretne többek között állófűtést, multimédiát, rear seat entertainment-et, tolatókamerát, vonóhorgot, stb-t. Ez kb mind olyan, ami egy "luxus" terepjáróban benne van. Hát arra várni kell, méghozzá sokat. Nagyon sokat. Neki speciel gyorsan kellett, ezért megvette az 1 éve túltárolt, extrák nélkülit, aztán gyorsan belerakatott mindent utólag, máshol.

(Azért volt túltárolt, mert a kutyának sem kellett üresen, de legalább eladhatták némi bukóval...)

Phaeton: kb 2 éve áll a mozaikban 1, de már a Fáy-ban is ott figyel 1 szintén úgy legalább egy éve. Kárpit: szürke.... Árengedmény? Az egyiknél asszem olyan 7 millió, a másiknál kicsit több... Lassan egy komolyabban felszerelt Passat CC áráért sem kell senkinek, mert idiótán van összeállítva!

De emlékszem egy tavaly őszi trendline passatra is, aminek 2007-es alvázszáma volt. Egyetlen extra nem volt benne! Semmi! Sokáig kint állt a szabadban, aminek eredményeként az amúgy nagyon szép sötétkék metál színű fényezés itta meg a levét, mivel a falevelek és a madárszar nyomai csúnyán beleivódtak, örökre eltűnthetetlenül. Hátul kurblis ablak...

Mondjuk kár ezekről lamentálni, mert kb az egész ország így "működik": drágán ócskát, normálisan használhatatlant...  8)

Nem azt mondom, hogy én olyan nagyon nagy szakértője lennék ezeknek a dolgoknak, na de akinek ez lenne a konkrét feladata, attól miért nem lehet elvárni némi hozzáértést? Könyörgöm, legalább a versenyszférában, a magánszekorban! 8)

P.

Előzmény: eszkimo37 (437)