Vgyuri Creative Commons License 2009.07.14 0 0 628

Erről jut eszembe,én voltam pár nyilvános birósági tárgyaláson,én is használhatnám a "jogtudományok PHD hallgatója"titulust?..most komolyan!

Ha komolyan kérdezed, a PhD hallgató olyan, aki az egyetem helyett az akadémia vagy szponzor által finanszírozott PhD képzésben vesz részt, azaz az egyetem után van kb. 3 éve arra, hogy megcsinálja a PhD vizsgáját dolgozatostúl, ezalatt alacsonyabb szinten oktat is Tehát a korábban kizárólagos gyakornok és tanársegéd közti állapot. Ez akár valamiféle szakmai kompetenciát is jelenthet, olyan jó mérnököt jelent, akit többre képesnek itéltek, és ami majd a vizsgák után lesz hivatalosan.

Aki viszont így írta le, ahogy, az vagy nem tudja, vagy nem érdekli. Hivatalosan a ".... tudományok" jelző egyetlen helyen fordul elő, a tudományok doktora címen, de az már a következő grádics, azután jön az akadémikus. (Pontosabban a levelező tag.) A PhD hallgató az egyszerűen PhD hallgató, még nem egy adott szakma nagyágyúja, amit ez a megfogalmazás hitelnövelés céljából sugall. (Mint amikor valamelyik fogkrémet drXY, a Magyar Fogorvosok Egyesületének tagja ajánlja - a többi helyett. :-) Majd az oklevelében talán benne lesz, hogy a közlekedéstudományokon belül miben lett doktor, de ez nem "hatásfokozó".

Előzmény: malévhoz,csak a hátszelesek kerülnek (621)