böbeböbe!
Szerintem is egy vérkép az alap. A vashiány (ami ekkora műtét után természetes) okozhat levertséget, fáradtságot. Nekem is volt, intravénásan pótolták és utána rendbe jöttem. Gondolom enzimet kell szednie (?) (Kreon pl.), de lehet, hogy nem szed megfelelő mennyiséget. Nekem mostanában elég ramaty a gyomrom, szintén hasmenés gyötör. A CT-m totál negatív lett, úgyhogy a belgyógyászom jobb híján emelt a Kreon adagomon (főétkezés előtt 4x 25 000), meg majd kell mennem vérvételre a klinikára, de elvileg nagy gond nem lehet egy tök negatív CT után. Legalábbis gondolom én.
Ja, amúgy az orvosom felírt Kontroloc-ot is, ami leköti a savat. Én nem vagyok különösebben savas, úgyhogy csodálkoztam is. Azt mondta, azért kell mert még a normál mennyiségű sav is gyengít(het)i a Kreon hatását.
A Béres Csepp és egyéb vitaminok biztos hogy nem ártanak... Aloe Vera is hasznos. Lehet kapni magát a növényt is, naponta egy levelet meg kell enni belőle. Kicsit keserű, de nem vészes. Én úgy éreztem hogy használ.
Amire rájöttem, hogy az alkohol mentes sör is jó hatással van az étvágyamra/emésztésemre. Ajánlom, főleg ha szereti a sört.
Egyéb ötletem most nincs. Jobbulást kívánok! (Engem az Uzsokiban műtöttek, bár nem engem kérdeztél tudom...)
Üdv