Kappa2 Creative Commons License 1998.11.25 0 0 89
Szia ragika!

Nem teged peceztelek ki, h. ismet hozzadszolok, de sajna az amerikai zaszlohoz lenne hozzaszolasom.

Mikor cserediakkent kint voltam egy evet "nalatok", a kedves felkeszitoim (h. nehogy mar buta balkanikent ugy jarjak, mint elefant a porcelanboltban) hangsulyozottan felhivtak a figyelmunket arra, h. a Star Spangled Banner (hejjesirast kerem korrigalni!) soha - ismetlem _soha_ - nem erheti a foldet. (bar nem vagyok benne holtbiztos, de asszem penzbirsagot adhatnak erte.) Ezen kivul megkertek minket arra, h. ne sertodjunk meg, ha egymas mellet latjuk sajat orszagunk lobogojat az amerikaival, s az amerikai magasabbra van huzva, mint a magyar-venezuelai-nemet-madagaszkari-stb., mert ez ebben az orszagban mindig igy van, igy volt, s igy is lesz. Nem sertodtunk meg, elfogadtuk.

En ugy tapasztaltam, h. talan nincs meg egy olyan (lokal)patriota nep, mint az amerikai (legalabbis Europaban meg nem lattam; a franciak sem annyira azok). S nem tudok meg egy orszagrol, ahol minden reggel, minden iskolaban minden diaknak fel kell allnia, s a kovetkezo mondokat mondania az amerikai zaszlo fele fordulva:

I pledge alliegence to the flag of the United States
and to what it stands for...

(kb. 10 soron at. 7 eve volt, igy sajnos nem emlexem ra pontosan, de masfel het mulva be tudom neked potyogni az egeszet mikor ismet otthon leszek, ha esetleg nem jartal volna ott gimnaziumba - gondolom a piaristak utan nem ismeteltel... :))) )

Szoval az amerikai zaszlo egetesenel nem fogjak vegig azt a zaszlot, nehogy elegjen a kezuk is az egetoknek, hanem leteszik a foldre, azaz erinti a foldet... Nem toleraljak jol a hatosagok... Tovabbi jo napot! :)