denyiro Creative Commons License 2009.07.11 0 0 1146

Sziasztok. Kicsit belassult itt a fórumélet. Ennyire remekül muzsikálnak a masinák, hogy már nem szükséges az eszmecsre vagy az ádáz bozótirtás leköti a fórumtársak életét? Félretéve a tréfát ismét kérdeznék fűkaszaügyben. Félretettem az akciós MTD fűkaszára vonatkozó elképzelésem, mivel számít a megbízhatósága is az árán kívül. A Makita fűkaszák mennyire bírják a gyűrődést? Nem túlzottan sokat olvasni róluk, volt aki nem volt igazán jó véleménnyel róla. Nekem olyan 1,6 LE vagy afölötti teljesítményű lenne ideális. A teljesítményhatárt azért kalibráltam ekkorára, mert ezek már jobban bírják a gyűrődést.

A kettő vagy négyütemű gépek közül volna a jobb választani? A négyütemű gondolom kulturáltabb járású, alacsonyabb rezonanciájú míg a 2T-s nagyobb teljesítményre képesebb kisebb köbcenti esetében is. 

Kinéztem néhány gépet ami esetleg számításba jöhetne a tömegét is szem előtt tartva, mivel szerintem ez sem egy mellékes szempont:

-Makita DBC340 (2,2 LE) -> a retrós kinézetű

-Makita BBC4500 (2,2 LE)

-Makita BCM4300 (1,74 LE)

-Oleomac BC 360 4T (1,6 LE)

A felsorolásom a teljesség igénye nélkül tettem, árukat tekintve 99-115.000 eFt-os árképzésűek.

Esetleg javaslatokat is várok a felsorolt típusokon kívül milyet lenne érdemes.