erasmus4 Creative Commons License 2009.07.11 0 0 3193
Én abban reménykedek, hogy hű marad a regényhez, a Lynches eléggé elrugaszkodott volt, a mini sorozat már jobb volt, de a Corrino-kat túé erőltették, az 1. részben Irulant a 3. ban meg Wensiciát. Na meg a kosztümök az első részben irritálóan rosszak voltak :D.

Elolvastam a Csillagkorbácsot, a történet tetszett, meg a kalebánnal vívott szócsaták, vitték a pímet. Bár kicsit túl sok fajt szerepeltet ebben a nem túl terjedelmes könyvben így nincs ideje az olvasónak megtudni hogy melyiknek milyen tulajdonságai vannak.
Sokszor volt olyan írt egyik fajról valamit én meg gondolkoztam, hogy mi? ez nem egy másikra jellemző.

A kiadásról még annyit hogy jobban örültem volna ha olyan kötéssel és méretben adják ki mint a Dűnéket, jobban nézett volna ki a polcomon :), bár igaz akkor emellé még oda kellett volna rakni a Dosadi kísérletet is mert kevés oldalszámú lett volna és gondolom úgy voltak vele 2 külön kiadás több pénz min 1 :(.

Vagy csinálhattak volna egy Herbert összest mint Asimovval vagy Lemmel tették bár azok a kötetek nem igazán olvasóbarátok (túl nagy méretű és nagyon sok oldalszámú, ami ár szempontjából azért bőven megéri) de 20 perc olvasás után elfárad az ember keze, nem bírja tartani a könyvet :).
Előzmény: spedway (3191)