coeurace Creative Commons License 1998.11.24 0 0 14
Fijugg (es lanyok, bar nem tudom, hogy ebben a topicban voltak-e eddig, mert a nickek kibogozasaval mindig bajban vagyok.)!

Szerintem sem kell lecserelni a himnuszt, vegul is ilyenek vagyunk, es ezt kar lenne tagadni. Masreszt arra az otletre, hogy esetleg a szozatot lehetne hasznalni helyette csak annyi a valaszom, hogy az "aldjon vagy verjen sors keze itt elned, halnod kell" nem sokkal vidamabb mint a himnusz, a zeneje meg osszehasonlithatatlanul nehezebben enekelheto.
Egyebkent uj megkozeliteskent ajanlom, hogy legyunk nagyon buszkek arra, hogy nekunk meg a himnuszunk is eredeti, olyan stilusu, ami (szinte (eljen a magyar-urugvay-i orok baratsag)) senki masnak nincs. Egyebkent ami azt illeti a kulfoldieknek is gyakran feltunik, hogy a magyar himnusz milyen szomoru. (Viszont azt is tudjak, hogy az allando pesszimizmus mellett a magyarok azert gyakran csodakra kepesek.)
Szoval Eljen a magyar szabadsag, eljen a haza. (Azok, akiknek a jelenlegi himnusz tul lehangolo, enekeljenek Kossuth notakat.)
;-))))
Ace