Nem, hanem az évi rendes, nemzetközi, szabad téri, hőlégballon bajnokságon vettem részt ott akkor.
Sajnos ezt nem sokan tudják Bélavárosban sem, hogy az a város évek óta otthont ad egy világszerte rangos nemzetközi ballon versenynek, ami szeptember végén október elején szokott zajlani, immáron hatodik vagy hetedik éve. Ennek a lufi versenynek a versenyközpontja szokott lenni ott, a háttérben látható Főnix tornaterem bal alsó tanács termében, ami az egyetemi krampusszal szemben van. Onnan pont rálátni arra a trili megállóra amit fotóztam.
Egyébként itt jegyezném meg, most már többedszer, hogy jövőre hőlégballon világbajnokságot terveznek oda, Bélaváros környékére. Az idei verseny lesz a főpróba. Tessenek sokan álmélkodni a lufikon aki ráér és teheti, mert a részvétel is számít. A megfigyelők az érdeklődést is értékelik. Bocsánat ez itt a reklám helye volt, remélem nem rúgnak ki érte.
Amúgy a kérdésre visszatérve : az egyik ilyen lufi verseny vége pont egybeesett az Omega táncdalegyüttes zenekari beállásával, amikor ott jártak és ezért sikerült elcsípni néhány számot tőlük, teljesen élőben, a majdnem üres tornateremben. Szenzációs volt az élmény fény technika nélkül is!!! Szívesen maradtam volna még nézelődni/hallgatózni, de kizavartak.