gforg2 Creative Commons License 2009.07.09 0 0 154
Szia johevi!

Teljes mértékben igazad van, lendületesek, lehengerlők, történelmiek, értékmentők a tagok, a számaik, stb.

Tényleg fontos mondanivalóval. Soha semmi közönséges téma, kemény odamondogatós, ironikus hangvétel, imádom! De sokan megbámultak már, mert nem vettem észre, hogy az autóból kihallatszik, és mások hallják. Nem szeretem a térzenét, de előfordul.... :)))

Egyszer gondoltam rá, lehet, hogy a fórum apránként alkalmas is lenne rá, hogy egyes számaik mögöttes témáját előkeresgessem/sük.

Hátha.

Pl. elég ismert, hogy a Blue Sky Mining c. szám témája mi is:

Létezett egy Australian Blue Asbestos nevű társaság, aki kék azbeszt bányászatával foglalkozott Észak-Ausztráliában 1938 és 1966 között.

A munkások által indított perek miatt bezárt a cég, mivel a lebegő azbesztrészecskék belélegzése súlyos egészségügyi problémákat okozott.

A társaság tudott az embertelen körülményekről, mégsem tett ellenük semmit.

A kék azbeszt kb. 100-szor veszélyesebb, mint a fehér, mivel az elemi szálak sokkal kisebbek, és belélegezve idővel halálos tüdőbetegséget okoznak.

A mért mennyiség a bányában és környékén 1000 db per cm3 vagy több volt.

Az engedélyezett szám 176 db per cm3 volt 1967-ig, 1967 után a biztonságos szint 5 db per cm3 volt!

El lehet képzelni, hogy milyen heveny volt a betegség lefolyása.

No, és természetesen a társaság nem igyekezett a kártérítések kifizetésével, és sokan meghaltak mielőtt pénzhez jutottak volna.

(forrás: wikipedia, és a net)

A szám klipje pedig fenomenális.

Üdv, Gábor
Előzmény: johevi (153)