KifordítottFiú!
2009.07.08
|
|
0 0
556
|
Nem rég kb. 1 hete lecseréltük a hűtőnket. Egy Ariston 1921 FW-re
http://www.edigital.hu/Felulfagyasztos_huto/Ariston_NMTM_1921_FW__felulfagyasztos_hutoszekreny-p46685.html
Vásárlás előtt sokat olvastunk fórumokat, hogy hol mit ajánlanak. Ezért gondoltam én is megosztom a tapasztalatokat.
Aztán végül is emellett tettük le a voksunkat. Azért, mert árban sem olyan nagyon sok és méretben is hatalmas. Az első napokban kellett tekergetnem a beállító tárcsákat, hogy jó legyen. (Mindegyik hűtőtérnek van sajátja. Bár 1 kompresszoros a hűtő) Gyárilag ajánlanak egy beállítást ahol a legjobb fogyasztás/hideg jöhet létre. Természetesen ebben annyira nem bízom, de a fagyasztónál ez az „I care” funkció a hármas helyén pihen. Még nem kísérleteztem a kettessel, de megpróbálom hátha ritkábban nyitogatott időszakban……
Szóval ezzel a beállítással sikerült egy kb. -18 fokos hőmérsékletet elérni. Ami szerintem nem rossz. Természetesen nincs tele a fagyi. Inkább csak lézeng benne pár fagyasztott cucc. A hőmérséklet mérésére egy a HACCP szabvány és az ÁNTSZ által is elfogadott hagyományos hőmérőt használok. Ezen persze nem olvasható le a pontos érték, de tökéletesen működik +30 és -30 között. A sima hűtőtér beállító tárcsáján is megtalálható az energia takarékos jelölés. Ez valahol a min és a med felírat között van. Első körben gondoltam meglátjuk mit produkál.
Meglepve láttam, hogy ez kb. 8 foknak megfelelő hideget csinál. Ami ha úgy nézzük még elfogadható, de mivel én 4 fok párti vagyok tekertem kicsit, egészen a med-re. Itt pedig azt tapasztaltam, hogy 2 fok körüli értéket sikerült elérni. Úgyhogy a végső beállítás valahol ez „e” után kicsivel. Itt már megkaptam amit akartam.
Eddig teljesen megvagyunk elégedve a hűtőgéppel. Bár tudom, hogy egy hát még nem elég. Ezért majd később fogok még írni a tapasztalataimról.
Még azért megjegyzek pár dolgot amit észre vettem. Azért mert sehol nem találtam felhasználói értékelést az adott típusról. Hátha valakinek segít mellette vagy ellene a döntésben:
Első körben feltűnt hogy hatalmas a sima hűtőtér. Egy nagy család is elfér benne. De az üveg polcok mégis olyan mintha zsúfoltan lennének egymáson. Ez azért nem kellemes, mert ha nagyobb dolgot akarunk belerakni akkor átkell rendezni a polcokat. Adtak hozzá egy rozsdamentes bor tartót is. Amit szintén a polcok között helyezkedik el. Na ezt szerintem sehogy nem lehet jól berakni, mert a lehetőségek elég szűkösek ami a variálhatóságot illeti.
Mi használjuk, ezért bekerült középre De emiatt az alatta lévő polcokat nem lehet rendesen használni. Pl.: egy ötkilós dinnye már nem akart rendesen bemenni a polcra. Viszont a zöldségtároló fiók gond nélkül elnyelte.(Ennek a szellőzése szabályozható egy rostélyon keresztül) Viszont az ajtóban is van üvegtároló rész. Itt rengeteg üveget lehet tartani egy 10darab biztosan elfér. És nem csak fél literesek.
Fent van egy frissentartó rekesz szerűség. Ez a használati utasítás szerint halaknak és egyéb húsoknak a legtökéletesebb hely. Hiszen itt van a leghidegebb a fagyi közelsége miatt. És akár egy hétig is eltarthatjuk benne. Én méricskéltem itt is a hőmérsékletet és nem tapasztaltam külömbséget a többi polchoz képest.
A fagyasztó rész kicsit egyszerű. Van benne egy polc, meg egy gyorsfagyasztó rekesz. Ahova a fagyasztani kívánt dolgokat rakhatjuk átmenetileg.
Ezenkívül még található egy jégkocka készítő rész. És 2 tároló az ajtóban. Ez nem rossz. Van egy kis extra rész. De mivel légbefúvásos az egész hűtő. Azt gondolom, hogy az ajtóban található rekesz alja nem véletlenül lyukacsos. És ha jól megpakoljuk nehezebben áramlik körbe a levegő a hűtőtérben. Úgyhogy én csak végszükség esetén, vagy sör hűtésre fogom használni. :)
Mindent összevetve, a légbefúvásos rendszer elég jó. Bár érdekelne, hogy honnét veszi a levegőt. (Tippelem, hogy forgatja a hűtőtérben találhatót) És kissé aggódással tölt el, hogy szűrő nincs a gépezetben. Vagy ha van arról nem szól a fáma. Boldogabb lennék, ha lenne egy álltalam takarítható valami, mert azért csak kerül kosz és por a rendszerbe ez pedig letapad valahol. Természetesen igyekszem minden ételt és egyebet tisztán betenni, hogy ez minél kisebb gond legyen. De azért tökéletesen csinálni nem lehet. |
|