scarabaeus Creative Commons License 2009.07.07 0 0 5159
Tiszteletben tartva mind drerosss mind southwind véleményét, pár sor, pár kép.
Akik ma mennek ki a narancspartra, nem csak azt találják, ami minket annak idején megfogott, ez elcsépelt már ebben a topikban. 2002, 2003, 2005 és egy átruccanás erejéig 2007, amikor láttuk Sartit és ezt a partot, folyamatában láttuk a változását. Az természet (és néha az ember) által faragott homokkő sziklák mindig is gyönyörűek voltak ott (csá topiktárs képei ügyesen ki is használták a formákat), akárcsak a tenger és a píneák. Igaz, járnak oda már az utóbbi időben buszok is, büfé is települt oda.

Toroneos: én a mi 2007-es utunkról tudok beszámolni. Akkor Halkidiki északabbi részéről csatlakoztunk a Neos Marmarasról induló kirándulásra.

Neos Marmaras

Teknősbéka/Kelifos-sziget

Pefkohoriban értünk partra Kasszandrán. A kikötőt és a többieket hátrahagyva benéztem a faluba, felmentem kicsit a mögötte álló hegyre, és még épp időben értem vissza a hajóra.

Kicsit délebbre hajóztunk, ott van az a bizonyos Chrousou-beach.

Szeretem, amikor a térképet a tájon mutathatom meg. Arról a strandról elindulva egy képen látszik egy szikla Kasszandráról, Sithonia és mögötte az Athos, majd' 60 km távolságból. Halkidiki három ujja...

Zoom az Athosra

Térképen illusztrálva:
(Akkoriban még a régebbi loggerem volt, nem cserélhető akkus, és hát, pont akkor, rossz akkukészletet vittem magammal a rátöltéshez, ezért szakad meg a bejárt útvonal:-D)

Balra Sithonia 

Jobbra Kasszandra 

Porto Carras öblében, Neos Maramrastól délre volt némi csobbanás.

Aki tudott, vízen járt:-)