erasmus4 Creative Commons License 2009.07.07 0 0 3174
Szerintem akinek tetszett a Dűne könyvek azok nyugodtan olvashatják más könyveit is.
Igazából túl sokat nem ismerek sajnos tőle arról a párról írok egy keveset.

Halandók és halhatatlanok: ez is egy sci-fi nem túl hosszú. Nemnem hegylakók :D, hanem ufók akik elérték a halhatatlanságot, és csak poshadnak, így egy kicsiny csapat, a földön szórakozik.
Történet vezetés szempontjából talán a Dűne gyermekeire hajaz, mármint olyan szempontból hogy cselekmény vs filozofikus gondolatmenetek.

Védett nők : A fehér pestis : Ez nem tipikus sci-fi, egy vírus pusztítja a nőket, a férfiakra nem ártalmas. Egy ember fejlesztette ki aki elvesztette a csaláját egy merényletben így áll bosszút.
Ennek a könyvnek az előzménye a Robert Merle által írt Védett férfiak ihlette, itt a férfiak lesznek a védett állatfaj. A köríttés teljesen más min2 műnél csak az alap, hasonló.
Nekem a Herbertes változat jobban tetszett.

Lélekvadász: Egy indiánról szól aki besokkol valamin és túszt szed és a történetükről szól.
Ezt nem olvastam el ilyen sztorihoz nem éreztem kedved :)

Erre a 3 könyvre mind a Hajdú-Bihar megyei könyvtárban leltem rá. Sajnos a Dűnéken kívül csak ezek voltak ott meg magyar nyelven. Volt még 1-2 angol nyelű kiadás is.
Hogy ezek kereskedelmi forgalomban kaphatóak e azt nem tudom.

Valamint ott van a lentebb említett Whippingstar, 1-2 napon belül be is szerzem erről még nem tudok véleményt mondani .

Előzmény: spedway (3173)