scenic(725) Creative Commons License 2009.07.05 0 0 71440
Tisztelt Fordosok

Autóvásárlás előtt állunk, és tetszenek a Fordok. Eddig a '99-2001-es Focusokkal szemeztünk de rájöttünk, hogy valami gyártási probléma miatt rohadnak, az összes amit megnéztünk rozsdált (ajtók, küszöb, kerékjárat), úgyhogy lemondtunk a Focusról.

Tegnap egy kereskedésben járva figyelmes lettem egy lépcsős Mondeóra. 2002-es 2.5 V6 Ghia volt 1.1millióért kinálták. Ekkor eldöntöttem, ha ennyiért kinálják a mondeot akkor már inkább ilyet vennék, ha ezek már nem rozsdálnak.
Körbenéztem, és nem láttam rajta rozsdát, de be volt zárva az autó, mi pedig siettünk haza.
A kérdésem is erre irányuló, tehát a 2001-2002 közt gyártott Mondeók hajlamosak a rozsdásodásra?

Motor...
Melyik benzines motor megbízható (1.8 és 2.0-s közt vacillálok, de láncosat szeretnék).
Úgy tudom van szijas és láncos motorja is, én láncosat keresek. Valamint látom a neten, hogy létezik 1.8-asból 110 és 125LE-s is. Mi köztük a különbség?
90%-ban városban járok, nem a végsebesség hanem a kis sebességnél (20-40km/h-ig) dinamikus motor a lényeges számomra.
Az egyik volt főnökömnek 6 sebességes Mondeója volt. Melyik motorral szereltben van 6 sebesség? ( Úgy emlékszek a 2.0-ban 5 sebességes volt a váltó. )

Köszönettel, Péter