alcsapalcsa Creative Commons License 2009.07.05 0 0 1970
nos lehet csak napozni járnak oda, de rengetegen vannak, majd fotózok :) kaptak egy adag csalánteát. ezzel kapcsolatos kérdésem: sokat olvastam utána, hogy a csalánszert hogyan kell elkészíteni, az egyik szerint 24óra, mert utána kezd vmi lebomlani benne, a másik szerint 8-10nap. én 24órát adtam neki, lett így egy sárgás folyadékom, amit beleraktam a kis kézi adagolóba és nosza.
a gondom, hogy a flakon alján volt egy kis maradék kékség (réz) (átöblítettem, de ezt nem tudtam eltüntetni) és az egész mintha reakcióba lépett volna egymással, a kellemes sárga mély vörösesbarna lett, majd ma reggelre szürke:) kiöntöttem. nem vagyok vegyész, de már keresem mi léphet reakcióba a rézzel, ami nem kéket, hanem vöröset ad és lehet a csalánban. ha van erre szaktudása vkinek, akkor köszönöm.

aratásról: a germangreenről leszedtem 1et ami kb akkora volt, mint egy normál paradicsom. a black cherry kezd sötétedni, a mini sárga már lassan mindennapos érésben van. a minisárga íze nekem annyira nem jön be, mint egy piros koktél, de nem rossz. kicsit édeskésebb, de nem olyan intenzív. a nagy örömöm, hogy a green sausage, ami olyan lesz mint egy uborka, már 3cm :)