CBNora Creative Commons License 2009.07.04 0 0 8305
Átok ül a padlizsánjaimon. Dobálják a virágokat, nem termékenyülnek. Az atkák ugyan nem szaporodnak, az uborkatermésben mégreménykedhetek, de padlizsánkrémünk valószínűleg nem lesz.
Kiszedtem a fokhagymákból 4 fajtát. A legnagyobb fejű osztrák fajtának valami baja lett, a 2/3-a elrothadt, a többi fajta szép. Eddig a legnagyobb fejek az Il-félén vannak. A maradék 3 fajta még nagyon leveles, azokkal még várok.
Hét elején kiszedtem a Kelvedon csodáját. Az a pár növény, ami kikelt, elég szép nagyra megnőtt. Szokás szerint kissé elfeledkeztem róluk, de még volt rajtuk zsenge, édes rész is. Ezekből főztem egy levest friss srépával. A közepesen keményekből majonézes borsót csináltam kukoricával keverve, így nem annyira tűnt fel, hogy rágni kell. A nagyon vén hüvelyeket megszárítom magnak, hátha jobban fog kelni, mint ezek az idén. A borsó helyén már kezd kelni a cékla.
Nemsokára vetem a fokhagymák helyére a téli retket. Tavaly rém gusztustalan lett, tele vaskos kukacokkal. Idén nem hagyom szabadon. A fátyolfólia meleg, a szúnyogháló keskeny az ágyásra és drága. Vettünk leértékelt függönyt, 260 cm széles, a szúnyoghálónál valamivel sűrűbb szövésű, de jól szellőző anyag. Szerencsére virágminta sincs beleszőve, az elég hülyén nézne ki az ágyáson. Kíváncsian várom az eredményt, jó lenne, ha egészséges retkünk lenne.