stevie wonder Creative Commons License 2009.07.04 0 0 10336

A fenti kérdésekben ha valakinek van tapasztalata, szívesen veszem.

1) Szemuvegtarto

Megoszto dolog. En nem vagyok elajulva tole, nem minden szemuveg fer bele, egy rossz mozdulatot kovetoen kieshet belole a szemuveg, zoroghet... de van aki eskuszik ra.

Szinte biztos, hogy lehet bontottban szerezni, par ezer forintert. (Az elso O2-k mar lassan ot evesek, nepszeru tipus szakosodott bontokkal, ez az alkatresz pedig nem szokott serulni balesetben.)

2) Hatso hangszorok

A hangszoro helye biztosan megvan a karpitban, de a vezetekelest meg kell oldani, illetve egy olyan fejegyseget kell szerezni, aminek negycsatornas vegfoka van. A gyari "nagy" fejeket 20-30 kozott aruljak (bontoban, Vateran), de a mostani fejegyseged is eladhato.

Erdemes lehet nem-gyari fejegyseget valasztani: az is beepitheto, de kell egy 2-3000 ezer forintos szukito panel hozza (http://metroman.unas.hu/shop_artdet.php?shop_id=1313&cikk=M000M572261). (Itt csak a kepet kell nezni, ennel azarnal sokkal olcsobban beszerezheto a cucc.)

A gyari fejegysegek kifejezetten rosszul szolnak, ezert en egy ilyen megoldasra beszelnelek ra. A Kenwood es a Pioneer gyartanak olyan fejegysegeket, amik mind formatervukben, mind a megvilagitasukban passzolnak az O2 belterehez. A fejegysegen kivul szukseg lesz a mar emlitett beepitokeretre, esetleg egy ISO-csatlakozora (bar a Pio es Kenwood fejegysegekhez pont csomagolnak ilyet gyarilag), illetve meg kell oldani a plafonba epitett antennaerosito tapellatasat ("fantomtáp"), de par ezer forintbol ez is megvan.

A kabelezes szerintem egy tizesbol kijon anyaggal, munkadijjal, de ha szedtel mar szet autokarpitot, akkor magad is megprobalkozhatsz vele.

Ami a hangszorot illeti, szerintem (a vacak) gyari  hangszorot kellene hatra beepiteni, elore pedig valami normalis, markas cuccot venni.

3) Hatso elektromos ablakok

Kellene szerezned (bontobol) ket komplett hatso ajtokarpitot, egy kapcsolohazat a b.e. ajtoba, termeszetesen a ket hatso mechanikat, es feltetelezem, hogy a komfort-elektronikat is cserelni/upgrade-elni kellene. A beepites szerintem egy felnapos munka egy tapasztalt, tipust is ismero muhelyben.

A projekt koltsege 60-100 ezer forint lehet, bontott alkatreszekbol, viszont ennyibol megepitetted a gyari megoldast.

Vannak utolagos szerkezetek is, a ket kapcsolot be lehetne epiteni valahova a kezifek moge, hogy az elso- es a hatso ulesrol is lehessen kezelni, es a gyari tekero helyere egy ilyen bumszli muanyagfedo kerulne. Ez lenyegesen olcsobban kijonne, 30-40 ezerbol, de egyreszt nem lenne valami gyonyoru, masreszt igencsak kerdojeles, hogy ra lehet-e buveszkedni a gyari komfortvezerlore...

Vard meg drMinit car-tars velemenyet, esetleg konkret arajanlatat. 

Előzmény: dx22 (10333)