rkat Creative Commons License 2009.07.03 0 0 6598
Elöljáróban leszögezve, hogy tévedhetek, elmondom, hogy én hogyan képzelem el ezt a dolgot:
Szerintem az aranyvérű varázslók legfőbb vágya természetesen a vér megőrzése, de mivel ez nem mindig lehetséges, nem csak egymás közt házasodnak / szaporodnak. Ugyanakkor igen erős hajlamuk van arra, hogy a nem eléggé dicső ágakat "kivágják" a családfából és folyamatosan megmásítsák a családi emlékezetet. (Ezt Mrs Black viselkedésére alapozom) Így lesznek egyes családtagok (pl. mugli szülők, rokonok) halottak a család szemében (és információi alapján) akkor is, ha egyébként még élnek. Persze, ha tehetik, inkább "tiszta" vérvonalú házastársat választanak - ezek a háborúk ennek az esélyét csökkentik, s így kényszerítik őket rá arra, hogy eltérjenek ettől a jó szokásuktól (és aztán tovább hazudjanak). Persze, vannak kirívó esetek, lásd a Gomold család.

Ami a varázslatokat illeti, nem a Cruciatus tökéletesítésére vonatkozik, hanem új bájitalok, fedőbűbájok, elrejtések, átalakítások kidolgozására. Tehát nem önkényes kínzásra, hanem hasznosnak tekinthető, később elterjedő és nem tiltott varázslatokra. Azt képzelném, hogy a mágia használata egy folyamatosan fejlődő dolog. Eleinte voltak varázstudok, tudtak ezt-azt csinálni, de messze nem mindent. Aztán kidolgoztak további varázsigéket, amikkel el lehetett érni dolgokat, és ezeket (is) megtanították az utódaiknak. Így nőtt a varázsigékkel elvégezhető tevékenységek száma, de ugyanígy alakulhattak ki mindenféle bájitalok is.
Nem követem azt a klisét, hogy a régi varázslatok jobbak lennének. Ezt Hermione követi :-D Ő (továbbra is nálam) egy nagyon konzervatívan varázsoló karakter. Nagyon pontos, rengeteg dolgot tanul meg, rengeteg dolgot tud és képes alkalmazni, de nem talál ki önállóan dolgokat, sőt, tart attól, hogy bármit is megváltoztasson a könyvekben látható (tehát régi) módszerekhez képest. (Ezt meg arra alapoztam, amikor Harry próbálja rávenni, hogy a Félvér Herceg ötletei alapján főzzön kicsit másképp, és közli, hogy arról szó sem lehet.) Egyébként a Hősök Krónikáját létrahozó varázslatot Piton tudta módosítgatni (és a Harry Potter és a Hősök Krónikájában nagyon elejtve szó van arról, hogy már korábban is módosították), tehát nem tökéletes(ebb) és megváltoztathatatlan.

Azért mondom folyton, hogy tévedhetek, mert messze nem ismerem Rowling minden nyilatkozatát a HP-témában. Alapvetően a könyvekből indulok ki, ezeket a könyvek alapján találtam ki - és még az is lehet, hogy ott volt valami, amit nem vettem figyelembe :-D
Előzmény: NevemTeve (6597)