Törölt nick Creative Commons License 2009.07.03 0 0 6771
Nos, először is köszönöm a részletes és bizonnyal jószándékú tájékoztatást. Kár, h az erre a célra elviekben alkalmas Érdi Újságban ehelyett a történet helyett arról olvasni, h aki a neten kritizál az focihuligán...
No, de ez egy másik történet. Térjünk vissza akkor erre, nézzük mit szűrtem én ebből le. Van ugye egy fideszes városvezetés. Én lépten-nyomom azt hallom, h abban is különbözik sok másban a pirosaktól a narancssárga, h nem hagyja a multikat vitézkedni, igenis megvédi a magyar érdekeket, etc, etc.
No, úgy néz ki akkor, h ez lózung csak, amikor már tényleg ott ül a túloldalon a multi akkor ugyanolyan pipogya, teheteten nyuszikák mind a többiek. Eltelt három év, teljesen értelmetlenül. Nem értem a válság ide citálását-ahogyan írtad is, 2006-ban nem volt válság. Ezt, amit most fognak építeni régesrég befejezhették volna, üzemelhetne és ha már közösségi ház nem de legalább bolt volna Érdligeten...
A városvezetés érdekérvényesítése ebben a témában kritikán aluli volt-a megoldás pedig amit kitaláltak teljesen szembe megy a hangoztatott kertvárost építünk szlogennel.
Ugyanis: ahelyett, h ott lehetne ügyeket intézni ahol a környék természetes központja van, a buszmegállóval, boltokkal, éttermekkel, telefonfülkével, cukrászdával, orvosi rendelővel, gyógyszertárakkal, stb. hoznák létre a közösségi teret, ettől 200 méterre, már "bent" a kertvárosba teszik, ahová el kell sétálni vagy autózni. És ez csak az egyik oldal: a városvezetés magasról tesz az ott lakókra is, nem törődik az ő nyugalmukkal, hiszen teljesen nyílvánvaló, h a környék forgalma jelentősen megnövekszik, a csöndes, kertvárosi miliő megszűnik.
Mindez teljesen értelmetlenül.
Mert igazi fából vaskarika, és a városvezetésre mélyen jellemző a "megoldás": ha már nem lehet ott közösségi tér ahol értelme volna, mert csak a szánk járt de megoldani nem tudtuk, akkor nevezzük ki a környező területet is a tér részének és akkor elmondhatjuk, h azért mi azon a részen hoztuk létre.
Egyetken dologban bízhatok: ez is úgy fog haladni, mint minden amihez a vezetásnek köze van és akkor esetleg megúszhatjuk ennek a remek ötletnek a megvalósítását.
Előzmény: Piros Hangszóró (6769)