il1321 Creative Commons License 2009.07.02 0 0 8284
Semmilyen felszívódó vegyszert nem használok. Gombabetegségekre a rézen és kénen kívül fokhagyma ázalékot is alkalmazok. A csalánból nekem sincs sok, de egy vödör ázaléka, hígítva nekem sokáig elég. A permetezést megoldom egy kis egyliteres szóróval, amivel tényleg csak a növényre tudom fújni a szereket. A paradicsomokra elég egy palacknyi szer.
A hangsúly a betegségek megelőzésén van, amit megfelelőtalajápolással, tápanyagellátással, védő, ill riasztó köztes növények ültetésével, növényi ázalékokkal való permetezéssel, tápoldatozással próbálok elérni. A fák megválasztásakor fontos volt a törpenövekedésű alany, majd a korona alakítás. A köztes bogyósok is jól fejlődnek.
De a képekből látható, hogy ez nem nagy kert, itt megoldhatók ezek az elvárások. A vegyes ültetéssel kialakul a megfelelő mikroklíma és a növények egymásrahatása.
Ha valami tönkremegy mindezek ellenére, azért nem keseredek el, marad még más:)
A kertrészleteken látszik , hogy eléggé kialakult az összhang a növények között. (Ez a kertem kialakítása 2006-ban kezdődött)
A boyósok betakarítása befejeződött. Padlizsán naponta van 2-3 db, azuborka is egyre több. Zöldpaprika már szedhető, és lassan a paradicsom is.

Előzmény: Lora1213 (8282)