Szia!
Őszinte legyek, szerintem nincs, de várhatsz még egy kicsit. Húzzál ki egyet, ha látszanak fehér dudorok a föld alatti törzsön, főleg a talpán az jó jel, mert a kalluszból törnek elő később a gyökerek, de ha rohadás jelei látszanak akkor ne is dugd vissza. Inkább próbáld az ismerősödet rábeszélni, most még nem késő, hogy egy ágat fektessen a földre, temesse be, persze úgy, hogy a vége kilátsszon, a föld alá kerülő részről előtte a leveleket szedjétek le, a kérget is egy kb. 1 cm-es részen metssze be, itt fog megindulni a gyökeresedés. Folyamatosan nyirkosan kell tartani a földet. Novemberben mikor lehullajtotta a leveleit, de még az erős fagyok előtt kiszedném óvatosan földdel együtt, nagyon érzékeny a gyökere és egy nagy cserépben, fűtetlen helyen kiteleltetném. Tavasszal kiderül, hogy sikerrel jártál.
Egyébként szerintem jobban járnál, ha vennél egyet, árulnak cserepeseket, konténereseket, amit ilyenkor is elültethetsz, mivel nem bolygatod a gyökerét, megspórolnál legalább 3 évet, mivel azért bujtással sem 100% az eredmény.
Én is csak azért próbáltam ki most a szaporítást, mivel végeztem rajtuk egy kis korrigáló metszést, hogy szebb legyen a koronájuk - egyébként nem kell metszeni - és sajnáltam kidobni az ágakat.
Szia Skeva!
A tiednek nincs hiány tünete, a kihajtó levelek mindig világosabbak. Én egyébként úgy szoktam adagolni, hogy 12 l. locsolóba beleteszek mindkettőből egy jó marokkal , kb. 2 perc alatt maradék nélkül feloldódik és ezzel belocsolom a tövét. Ezt tavasztól nyár végéig legalább havonta egyszer megcsinálom. A Rágicza viszont, ha jól emlékszem kiszórja a tövére, bekapálja és a természetre, az esőre bízza a többit. Ha nem így van elnézést, erre emlékeztem.