artamira Creative Commons License 2009.06.30 0 0 2195
Szia!
Ezt a fajtát nem ismerem, de nyilván van leírás, hogy milyen töménységben kell belocsolni, vigyázz, mert ha erősebb a dózis akkor égethet, főleg persze levélre permetezéskor. Egyébként kb. 2-3 hét és látszott a változás, de leginkább az újonnan kihajtó leveleken. Mindenképpen javasolnám neked is a Mg.-os keserűsót, mivel a hortenzia is szereti a savanyú talajt.

Szia Delon!
Bujtással sokkal könnyebb szaporítani, bár úgyis elég nehezen gyökeresedik.
Egyébként Én sok növényt szaporítok.
Kb. 3 hete próbálkozok én is magnoliánál zöld dugványos szaporítással, eddig még zöld a levele. Van néhány nagyon fontos szabály a zöld dugványozásnál, amit mindenképpen be kell tartani:
1. az ültetőközeg, Én a tisztán savanyú tőzegre esküszöm, mivel fontos a folyamatosan nyirkos talaj, de ne tocsogjon a vízben, mivel akkor elrohad a szára mielőtt gyökeret eresztene. Egyébként sem tud vizet felszívni csak nagyon minimálisat a vágási sebnél. Mindig tapogatom a talajt és mivel a tőzeg sok vizet magába szív, ezért az elején lehet, hogy 2 hét is eltelik mikor újra locsolom.
2. az árnyékos hely és párás levegő. Én félbevágott műanyag pillepalackot szoktam rá tenni és így magas marad a páratartalom végig. Az árnyékos hely is kötelező, napon egyből kiszárad. És persze a meleg ami kell neki ezért a zöld dugványozással csak nyáron érdemes foglalkozni.
A különböző gyökereztető hormonok is jótékonyak, de persze nem csodaszerek.
Ha ezeket betartod akkor sem 100%, főleg a magnoliánál, egyébként meg szinte esélytelen.
Előzmény: RCTiv (2193)