sys4096 Creative Commons License 2009.06.29 0 0 47533

Napló lapozása: |<<   <<   <    [1282/1282]    >   >>   >>|

Szakács Béla

2009. 06. 29. hétfõ, 15:20:29 óra

Kedves Naplóm!

Olyan izomlázom van,hogy szinte fáj ha mozgatom a szemem. Ugyanis szombaton és vasárnap segítettem Ancika néninek meggyet szedni, mert Tunyogmatolcson sok a meggy fa. De van egy falu a környéken, Nyírmeggyes, amit egyenesen a maggyfákról kereszteltek igy. Igazából ott van a meggy mekkája. De Tunyogmatolcson is szinte gyakori lehetőség, megyfákba botlani. Igen-ám de a szedése nem egyszerű, mert óvatosan, mint a himes tojást. Mert ki jön belőle a leve, hogy rászoritunk. Én elsősorban a meggyfa tetején voltam fellelhető, mert képes vagyok a mászásra. Ha Citromka látta volna, milyen fürgén mozogtam, szinte meglepődne. Hoztam a kolégáknak is szabolcsi meggyet és jókora sikere volt. Bár Klaudiát egészségögyileg nem serkentette, azaz inkább kellemetlenségbe torkollott. Egy szó mint száz, sokat volt illemhelyen. Szinte jóleső érzés volt dolgozni, mert a meggyszedés után, szinte szanatóriumban éreztem magam. Ma ugyanis szinte alig volt teendő. De ez betudható annak is, hogy nyár van és ilyenkor az emberek pihennek.