Ki legyen? Már mindegy.
Kedves Edit, én is ott voltam sok március 15.-ei ünnepségen.
Láttam sok mindent, pont azért nem lépnék be soha olyan pártba, amelyik az MSZMP utódával koalíciót köt, amikor azt semmi sem indokolta.
Egyedül is kormányképes volt az MSZP 1994.
Ez volt az ősbűne az SZDSZ-nek, mert akkor feladta az ellenzékiségét.
Aztán már csak rontott rajta.
Ha ezt akkor Te is elfogadtad, akkor az a részedről is az elárulása a régi ellenzéki önmagadnak.
Ugye az egyértelmű, hogy 1989-ben a volt kommunisták, vagyis az MSZP ellen határoztuk meg mi az ellenzékiség. Nem lehet csak úgy átállni pár miniszteri székért. Fodor is bánja már.
A magyar demokráciát nem vezetheti a volt kommunista párt, mert az nem lehet demokrácia! Láttuk mi lesz belőle: RENDŐR LOVAS, KIVONT KARDLAPOS támadás az ünnepről haza tartó tömeg ellen! A Tv-nél miért nem jöttek? Éjjel 3-ig vártuk ott az egyetemista barátaimmal, meg a fiammal a tér közepén a fűben a rendőröket, hogy kapják már el azt a pár marhát, aki hergeli a tömeget! Nem jöttek. Pedig több ezer készenlétis volt a laktanyákban!
Nem kell bántani a Kádár rendszer vezetőit, az MSZMP tagjait, de ne ők, (pl. Lendvay Ildikó, aki engem is cenzúrázott), mondják már meg, hogy az az ember, akit 1989-ben szintén rányomtak a rendőrautóra és jól elgumibotoztak, mert a testével védte Kiss Jánost az örökmécsesnél, az ma FASISZTA! A fiatalok kedvéért: az az Orbán Viktor nevű kollégista volt.
Miért is?
Csak azért, mert 1993-ban Orbán rájött, hogy az SZDSZ lepaktált a kormányon lévő MDF ellen a komcsikkal, és ezért elhatárolódott az ÁRULÓKTÓL.
Ráadásul az SZDSZ-es újságok a címlapon hozták az 1994-es választási kampányban, hogy az MDF tárgyalásokat kezdett, és már le is paktált az MSZP-vel, mérhetetlen nagy hatalmi vágyában!!! (Milyen ismerős ez a szöveg ma is...lemezt kellett volna cserélni! De már késő.)
Címlapokon volt még, hogy a FIDESZ meg eladta a székházát. Ezért esett le a népszerűségük 25%-ról 7%-ra. (A média hatalma hatalmas! Ma is!)
Miért ne adhatta volna el, ha kisebbre vágyott, na meg kellett a pénz a kampányra, hiszen a törvény szerint minden párt kapott székházat!
Csak az MSZP nem! Nekik volt 1600 db ingatlanuk, még Kádártól!!!
Lehet Más a Politika!
Most ott vannak az SZDSZ-esek, neked sem marad hely máshol.
Őszintén sajnálom, hogy csalódtál a pártodban, és nem tudtad megvédeni az 1994 előtti értékeiteket.
Retkes Attilával semmi baj, várja őt is az LMP!