Ej Lucskos, Lucskos! Mire fel ez a nagy, löttyös
Hübrisz?
"Ha „nincsen most kedved visszaolvasgatni”, akkor vajon miért szólsz hozzá?"
Azért, mert felakartam hívni a figyelmedet egy tévedésedre. Viszont már benne voltam a "válasz ablakban", meg kellett volna újra nyitnom az egész topikot stb., stb.) De azt is jeleztem, hogy a téma (ti. a
nagyvad emlékezetem szerint B. Anikó-nál indult. Azt sem akartam, hogy beidézzem, ezt ezt mondta, az azt mondta, erre emez ezt mondta, amez meg azt mondta, akit érdekel, úgyis megnézi.
De tessék, olvasgass:
Papirius Cursor válasz | megnéz 2009.06.26 16:05:56 © (16340)
Az egérnek a Cirmicicus is nagyvad, miként arra már Lope de Vega is rámutatott az "Egerek kongresszusa" című fabulájában.
Előzmény: B. Anikó (16337)
bioremete Vissza a topikba 2009-06-26 15:58:20 (#16339)
Kérlekalázattal,ábrándodat elõ lehet vezetni a topicnyitónál,
B. Anikó Vissza a topikba 2009-06-26 14:13:49 (#16337)
Javaslom a topik átnevezését:
Babarczy Eszter, a nagyvad.Előzmény:
bioremete Vissza a topikba 2009-06-26 13:58:44 (#16336)
Mert mondjuk egy kis szintelen, szagtalan, mezei kecskefing szinvonalú alakkal nem bíbelödsz, hanem
nagyvadra mégy, s ezzel akarva nemakarva egy bizonyos rangot adsz neki, holott igazán az lenne a célod, hogy megfoszd eddig elért szellemi rangjaitól is, ámbár csak de profundis.
"Tehát – csak a kedvedért, hogy ne kelljen visszaolvasgatni szegény fejednek – módosítok a szövegen: az illető kisvártatva visszasunnyogott egerezni, cirmicicusozni, nagyvadazni és lopedevegázni. Visszasunnyogott fabulázni. Rébuszozni. Simléderezni.
És azután ne röstelld magad érte, semmiben sem különbözöl a többi csetelőtől! Similis a simlisnek gaudeál."
A simlis tényleg a simlisnek örül.
Csak az a kérdés, hogy ki ebben a történetben a simlis!