mpj Creative Commons License 2009.06.27 0 0 6664
Most olvastam az „Érdi Újság” – ban, hogy bevezetik a parkolási díjat nálunk is. Nem tudom, hogy idáig hol kérdezték meg az itt lakokat, de eddig nem olvastam róla az újságban. Kíváncsi leszek hány üzlet fog bezárni, ha a Bem téren parkolásért fizetni kell. Már most is sokan a bevásárló centrumokba mennek vásárolni, mert kevés a parkoló hely. Ezután, ha egy családtag vagy szomszéd beteg lesz és lemegyünk az orvosi rendelőbe /mert olyan jó a tömegközlekedés/ vagy gyógyszertárba netán a postára, hogy befizessük , az amúgy is drága közüzemi díjakat akkor fizessünk  még a parkolásért is.

Tapasztalatom hogy ahol bevezették a parkolási díjat ott lényegesen visszaeset az üzletek forgalma. Pl. Dunaújvárosban népszavazás döntött arról, hogy legyen e parkolási díj. Nem lett! A gépkocsik, külföldi minták alapján az első szélvédő mögött elhelyezet parkoló órát használják. Sok településen nagy jól bevált.

Kérdésem!

Arányba lesz e az amúgy is részben magánkézbe kerülő parkolok bevétele a kieső vagy csökkenő  kereskedelmi egységek adóforintjaival.

Eddigi tapasztalatom, hogy bármit, amit átadtak részben vagy egészben magánkézbe abból a település nem profitált.

Mi lakok viszont annál rosszabbul jártunk!

Előzmény: Piros Hangszóró (6654)