menroting Creative Commons License 2009.06.25 0 0 372

Még egy részlet:

"... láttam a Friderikusz-showt, ahol több író, újságíró, ufókutató jelent meg, hogy a témáról beszélgessen, ám a végén bejött két fehérvári srác, és azt állították, hogy ők csinálták a kört.Mint a másik blogomban már írtam, nyár végén pont Székesfehérvárra vonultam be egy évre, és ott láttam a Friderikusz-showt, ahol több író, újságíró, ufókutató jelent meg, hogy a témáról beszélgessen, ám a végén bejött két fehérvári srác, és azt állították, hogy ők csinálták a kört.
Bizonyítékuk mindössze két fénykép volt a gabonatábláról: az egyikén ott van a kör (ha ugyan az volt a távoli felvételen), a másikon nincs.

Ami utána történt mind a műsorban, mind azon kívül, az kabaréba illő.
Először is a megjelent urak egyike sem tudott magabiztosan kiállni amellett, hogy ezeket a képződményeket nem emberi láb taposta.

Másodszor egy méltatlan sajtóhadjárat indult a gabonakörrel foglalkozó kutatók és érdeklődők ellen, mintha nem lett volna azon az egy körön kívül több száz másik is a Kárpát-medencében, aminek az észrevétlen előállításához szükséges szervezést és összehangolást az al-Kaida is megirigyelte volna, ha egyáltalán lehetséges lett volna.

Harmadszor az MTA akkori elnöke minden tudományos vizsgálat vagy annak kísérlete vagy szándéka nélkül áltudománynak kiáltotta ki a gabonakörökkel való foglalkozást, és jutalmat adott a két fehérvári srácnak a "helytállásukért".

Minden alig pár évvel a rendszerváltás után, amikor az ember elvárná, hogy még rejtetten se legyen sajtócenzúra, hát még tudományos!

Az egy dolog, hogy két srác poénból megpróbál híres lenni.
Az már szomorú, ha a média lovat ad alájuk.
De az már félelmetes, hogy a tudomány a saját szent oltárán áldozza fel önmagát, és egy tudományos szenzáció küszöbén hülyének nézzenek mindenkit, mert a tudomány császára és a média királya szenzációt akar önmaga népszerűsítésére!

És akkor még nekem kell kényelmetlenül éreznem magam, ha pusztán beszélni akarok a valós történésekről?

Egyéves katonai szolgálatom után az ufókutatás helyzete a padlóra került. Az addigi partner sajtó fokozatosan újra ellene fordult, a kutató szövetségek felbomlottak, az újonnan megalakult országos Ufószövetség pedig működésképtelenné tette azt is, ami addig használható volt.

Nem csoda, ha egyszerűen kiléptem a témából, és hagytam az egészet a fenébe?
Ugyanezt tették sokan mások is.
Akik pedig bekerültek a média köreibe, azok elkezdték publikálni azt is, ami nem volt nekik, hogy pénzt csináljanak belőle.
Így lehetséges, hogy olyan ember vezet ufó témájú újságot, aki bevallottan nem hisz az egészben.

A hit vagy nem hit kérdéséről pedig érdemes külön szót ejteni."

Előzmény: menroting (371)