Egy blogból néhány jellemző tulajdonság:
"Pár perc után már azt is megtudtuk, hogy nem ez az egyetlen kör abban a táblában, csak éppen a többiről nem tudnak az emberek.
Alig pár száz méterre meg is találtuk a másik, nem is teljes kört. Olyan volt, mintha valakik félbehagyták volna, mert csak a külső gyűrű volt meg, az sem teljesen...
Kíváncsi lettem volna, felülről hogy nézhet ki.
Már itt feltűnt nekünk két dolog. Az egyik, hogy a gabonakör... nem kör!
Legalábbis nem szabályos: inkább egy kissé elnyúlt ellipszis, melynek a nagytengelye kb. 5 fok eltéréssel ÉD-i irányba esik.
Szóval a gabonakör még csak nem is kör...
Talajhőmérséklet és radioaktívsugárzás tekintetében nem találtunk eltérést a normálistól, viszont a zsebrádió igen érdekes dolgokat művelt: a kör bizonyos pontjain egyszerűen elnémult.
Ahogy lassan és óvatosan mozogtam a körben, kezemben a rádióval, rájöttem, hogy a "csendes" sávok alig tenyérnyi szélesek, egymástól úgy lépésnyi távolságra.
Mérnökként elképzelhetőnek tartottam ilyen típusú hulláminterferenciát, ám arra nem leltem magyarázatot, miért szűnnek meg a vételi anomáliák a körön kívül.
Hamarosan csatlakoztam a többiekhez a nagy körnél, és éppen elmeséltem volna, mit tapasztaltam, de ők pont egy fiatal lánnyal beszélgettek, aki ún. varázsvesszővel a kezében éppen azt ecsetelte, hogy milyen furcsa, erős sugárzások jönnek a talajból, alig tenyérnyi széles sávokban, egymástól alig félméternyire...!
A helyi autósmozi tulajdonosát kérdezték ki a társaim, míg én a megye más helyszíneit derítettem fel.
Kaptak tőle egy érdekes gabonaszálat, amely teljesen épnek tűnt.
Az illető azt állította, hogy ez bizony a fekvő gabonaszálak egyike, és így feküdt: töretlen szárral, ám ívben meghajlott gyökérrel!
Tehát a gabona már eleve fekve jön ki a talajból...
Aki látott már elég gabonakört, annak egyfajta hármas csavarodási rendszer is feltűnik: az első hajlás a gyökér tövénél látható. A második a szárra jellemző: a fekvő gabona követi a kör ívét. A harmadik úgy tűnik, mintha a szár hosszant tengelye mentén történne: az egymáshoz közeli szárak szinte összefonódnak egymással...
Azt hiszem, fel sem fogtuk igazán a rengeteg információ jelentőségét.
Amit itt leírtam, még csak töredéke annak, amit hallottunk, viszont a leírtakat így, vagy úgy sikerült ellenőriznünk.
A megye más helyszínein tett látogatásom talán legfurcsább és legdöbbenetesebb látványa - esküszöm! - a háromszög alakú kör volt... Kontúrjai ugyanolyan élesek voltak, mint bármely más ábráé: az alakzaton belül feküdt, azon kívül nyílegyenesen állt a gabona, és nem volt átmenet.
Lehetett látni a középpontból kiindulva ívben elfekvő szálak alkotta szerkezetet... csak éppen egy háromszög határainál ért véget!"
http://gabonaabrak.blogter.hu/48057/dobbenet