Peaceke Creative Commons License 2009.06.23 0 0 125
Kedves Hipolit!

Sajnos, a parlament működését nem a mi határidőnkhöz igazították :-)

Komolyra fordítva a szót: én úgy érzékelem, hogy számodra a legnagyobb problémát a kétség okozza. Nuki10-hez csatlakozva én is csak azt tudom mondani: Neked kell eldöntened, hogy a még rendelkezésedre álló önrészt befizeted-e most, amivel:

a.) ha mégis érint bennünket az áfa-emelés, akkor kevesebbet kell még pluszban ráfizetned, azaz valamennyit spórolhatsz

b.) kockáztatsz. Vagy azt, hogy a végén x százezerrel több az áfád, vagy azt, hogy esetleg nem adják át a lakást. Én személy szerint ez utóbbit kizártnak tartom. Biztosan állíthatom, hogy az I. ütem készültségi foka már min. 70%-os. Ha félbe akarták volna hagyni, annak szerintem már látható nyomai lennének. Hetente járunk arra, "dokumentáljuk" az eseményeket, és nem láttunk gyanús körülményeket.

Egy kissé bizonytalan (könyvelésügyileg nem vagyok szakértő), de talán hasznos infó: én úgy tudom, hogy a számlán szereplő "teljesítés dátuma" lesz meghatározó a "melyik áfakulcs" kérdésbe. Ennek tükrében ha egy számlára még júniusi dátumot írnak a teljesítéshez, akkor nem probléma, ha az átutalás csak pl. júli 2-án érkezik meg a számlájukra. De ezt egy könyvelő tudná leginkább megerősíteni, vagy megcáfolni.