mokusmisi Creative Commons License 2009.06.22 0 0 9849
A korábbi "eredeti" versus klón beszélgetéshez szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy nótát. Számomra ez az a nóta ahol mindegyik általam eddig hallott klón elvérzik. A dal igazi "Hammond klasszikus" a Booker T. and the MG's együttes "Time is tight" című művéről van szó.
Többször próbáltam már felvenni különböző klónokkal de egy sem tetszett eléggé. A legjobb hangzása eddig a Hammond XM1 modulomnak Leslie 760-on keresztül volt, de abban az időben még nem volt a felvételhez megfelelő technikám. Most úgy döntöttem, hogy megcsinálom a felvételt az "igazival", Hammond A102 Leslie 122-őn keresztül megszólaltatva. A mikrofonozás: tölcsér Sony sztereo studió mikrofon, az also dob meg Beyer dinamics mono mikrofon minkettő a megfelelő magasságban kb 50 cm-re a 122-től. Ezek dinamikus szerkenytyűk, s a lakásban jobb lett volna ezt három kondenzátor mikrofonnal megejteni inkább 1,5 m távolságról, akkor az amplitúdó moduláció kisebb intenzitású lett volna. Mindezek ellenére szerintem nem sikerült rosszul, nagyon lehet hallani, hogy nem klón szól műlezlin keresztül.
A dobszekció itt is 2003-ban Lacikával felvett anyag, a többi hangszer pedig múlt heti "termés" az Artons tagjai által feljátszva.
Ítéljétek meg magatok is, ha van kedvetek/időtök meghallgatni: Time is tight

Üdv:

Misi