Globális felmelegedés....jó téma...bizony a természet sem terhelhető a végletekig , eljutottunk arra a szintre, hogy megkapjuk a számlát az emberiség gyarlóságaiért...de ez már más téma...
Én is attól tartok, hogy a jövőben ez jobb már nem lesz...sőt, amikor Köln mellett két tornádot is megfigyeltek a múlt héten és bizony nagy félelmet keltett az emberekben ...
Nagyon érdekesnek tartom ezt a min. vegyszerezési kísérleti termesztést, valóban figyelemreméltó , a szomszédomban is van egy elhagyott terület, az ott lévő nektarinfa nincs gondozva, a tafrinát bámulatosan kiheveri amúgy sem beteg a fa.
Sőt a kerten kívűli meggy /amit ma magoztam / féregmentes..!szintén vegyszermentes környezet.
Valszeg a folyamatosan vegyszerezett fák ,már annyira hozzászoknak ,hogy szinte 0 -a a immunrendszer erőssége..
Persze ez egy házikertben kivitelezhető, de aki ebből él nem rizikózhat.
De itt a régi Kertvárosban is pld. semmi minden sértetlen tehát nem mondhatjuk, hogy teljes Pécset érte .
Ma jártam a déli országhatánál..
A Pécsudvardi elágazásnál Siklós felől a kukorica még gyönyörű...onnan mintha elvágták volna, Kozármislenynél hát....:-(