Hát köszönöm a jelzőket....bár sem betoji alaknak, sem aktakukacnak nem tartom magam. Én egy becsületes kétgyerekes családanya vagyok. A befizetett csekket, meg a bérletet+az összes papírt nem tudatosan tettem el, egyszerűen nem dobtam ki, és amikor az a két fazon itt volt nálunk, halványan emlékeztem is rá, hogy megvan valahol...meg is találtam később. Egyébként szerintem ezek arra utaztak, hogy mint minden "normális" ember, én sem tettem el azokat a csekkeket, ezáltak többet lenyúlhatnak tőlem. Ráfáztak....
Miért fizettem be a csekket még akkor? Írtam, hogy nem személyesen voltam ott az irodában intézkedni, hanem egy ismerősünk fia, aki Pestre jár egyetemre ( vidéki vagyok, ráadásul éppen vizsgáztam, amiről nem lehetett hiányozni). A srácnál nem volt elég pénz, ezért kapott csekket, amit amikor hazaért, befizetett, nehogy kicsússzunk a határidőből. Én nem biztos, hogy megtettem volna. Egyébként telefonon megkérdeztem az ügyintéző csajt, hogy miért kellett ekkora büntetést fizetni, amikor határidőn belül be lett mutatva az igazolás, hát csak makogott, érdemben nem tudott válaszolni, majd kibökte, hogy "ezzel sajnos nem tudunk mit csinálni, mert már be van fizetve..." Hát persze, hogy nem tudnak semmit csinálni, azt főleg nem, hogy a jogtalanul lenyúlt pénzt visszafizessék...
Senkinek nem kívánom, hogy a lakása előtt megjelenjen két ilyen nagydarab behajtóforma fickó, elég megalázó. Másnak sem jutott volna eszébe egy épkézláb kérdés sem..