Jaja.
Ez a "segédmunkatárs" - mint tudjuk - akkor egy igen magas rang volt, komoly befolyással. Ráadásul, Kövér olyannyira lelkes volt, hogy 7 (hét) hónapig töltötte be ezt a pozíciót. (:–))))))
Egyébként
az Index-nek Kövér így vallott erről az időről:
"- Amikor 1986-ban az MSZMP Társadalomtudományi Intézetéhez ment dolgozni, akkor még úgy gondolta, hogy meg lehet javítani a rendszert?
- Ez - akkor már legalább is - elsősorban tudományos intézet volt, nem pedig pártintézmény. Körülbelül fél évig dolgoztam ott, amíg el nem vittek katonának, hogy letöltsem a hátralévő fél évemet a katonaságból. Tudományos segédmunkatárs voltam, itt a segédmunkatárs részt húznám leginkább alá. Ez gyakorlatilag a fénymásolások intézésétől esettanulmányok megírásában való részvételig terjedt.
- A fénymásolás akkoriban nagy kiváltság volt...
- Jó helyen kapizsgál. Bizony így volt, de nekem csak a papírok fénymásolóig való levitele tartozott a feladatkörömbe, ahol a bizalmi állásban lévő ember a megfelelő engedélyek ellenében ezeket az anyagokat lemásolta. Nagyon prózai oka van annak, hogy itt dolgoztam: Stumpf Pisti, Kéri László, akivel akkoriban nagyon jóban voltunk, hívtak oda. Én pedig halogatván a végleges pályaválasztás időpontját, jó kísérlet arra, hogy a tudományos életet belülről meglássam, hogy alkalmas vagyok-e erre vagy sem. Az adott viszonyok között a tudományos segédmunkatársság volt az, ahol el lehetett kezdeni. Mentségemre legyen mondva, hogy sem nem tettem olyat, sem nem vártak el tőlem olyat, amit azóta szégyellnék bevallani. Aki egyébként 1986-ban tudta, hogy annak a rendszernek négy év múlva vége lesz, az vagy látnok, vagy nem mond igazat. Visszatérve az előző kérdésre: nem hittem, hogy belülről meg lehet javítani, legfeljebb abban, hogy - a lengyel Szolidaritás példájához hasonlóan - kihasználva az akkor már egyre nyilvánvalóbb válságot, egyre több szabadságot lehet tőle kicsikarni."