Szia!
Az esküvőről annyit: igen, nekem sem esik épp a legjobban, hogy nem világraszóló lakodalom lesz, hiszen mi is azt szerettünk volna, ezt szerveztük már lassan fél éve. Eredetileg úgy gondoltuk, hogy az esküvő után kezdünk ház után nézni, most azonban egyik pillanatról a másikra megtaláltuk azt, ami mindkettőnk szívét megmozdította, és nem tudtuk azt mondani: előbb a lagzi, utána keresünk egy másikat, hátha lesz még egy ilyen...
Azt is tudom, hogy lehet sokkal több jönne be a kasszába, ha megtartanánk, de jelen pillanatban van egy házunk, benne az összes pénzünk, és van még annyink, amiből kijönne az esküvő, de mi van akkor, ha ez nem jön vissza? Vagy kevesebb folyik be? Nullából indítsuk a közös életünket, úgy, hogy minden egyes fillért meg kelljen nézni? Én úgy gondolkodtam, hogy 28 évesen először kénytelen vagyok egy felnőtt döntést meghozni.
Fura, de a felhajtás egyáltalán nem hiányzik, én eredetileg olyan esküvőt szerettem volna, amilyen most lesz, a párom ragaszkodott ahhoz, hogy "adjuk meg a módját". Egyedül azt szeretném megoldani, hogy a szüleimnek így is ugyanannyira jó legyen...
Bali meg nem olyan vészes, csak akkor, ha utazási irodára bízol mindent. Én szeretek szervezni, beszélek pár nyelvet, és fejenként 3-400 ezer helyett kihoztam az egészet 520-ból kettőnknek 2 hétre, úgy, hogy nemcsak Balin leszünk, hanem a szomszédos Lombok egyik kis, fehér homokos-pálmafás szigetére is átmegyünk 4 napra. A repjegy már februárban megvolt, és a szállásokra is utaltam foglalót, úgyhogy ez már nagyrészt ki is van fizetve.
Az esküvőnél is azt csináltam, hogy megnéztem ugyan a kinti esküvőszervezők oldalait (csak hogy milyen iratok kellenek, meg hogy egyáltalán lehetséges e), majd szépen írtam emailt az összes szállásadónak, és felhívtam a Balin élő magyar konzult, aki tökjó fej volt, és mondta, hogy utánanéz nekem mindennek, és elküldi a költségvetést e-mailen.
Az egyik szállás is válaszolt, tőlük 70 ezres ajánlatot kaptam, de lesz ennél olcsóbb is. Tudod, hiszen jártál ott, hogy iszonyat olcsóság van...
Az tuti, hogy 30-35 lesz majd az indonéz házassági anyakönyvi kivonat hitelesítése Jakartában és a hazaküldése Mo-ra...