EEGOR Creative Commons License 2009.06.19 0 0 3810
Jelentem véget ért az automata váltó ügyem! Elvittem egy környékbeli szerelőhöz, aki ilyenekkel foglalkozik,és fél nap alatt megcsinálta, előtte ugye villamossági szerelőnél próbálkoztam....
Rádugta gépre, ugyanazt írta ki mint azelőtt: "menetfokozat kapcsoló zárlat vagy szakadás" . Kicserélte a kapcsolót (a gép szerint 4-ben volt a váltókar, közben 2-ben állt), hidegen jó lett, de melegen megint letiltott. Megint rádugta, akkor valamelyik mágnesszelepet írta ki hibának, de azt is megnézte és jó. Utána szétszedte a csatit a váltónál (amit én is néztem és a vill.szer. is esküdött hogy mindent kimért és minden jó) és egy vezeték szar volt, de ő is csak úgy vette észre hogy tudta melyiket kell nézni. Megforrasztotta, azt mondta "gányolás" , de jobbat nem tud. Ha beszarik, kábelköteget kell cserélni. Plusz még hátravan egy szimmering csere a kapcsolónál (BMW A1-Győr:2500 Ft) és ennyi. most működik faszán, úgyhogy örülünk! Ja és baloldali motortartót is kell cserélnem.
Úgyhogy ennyit a villamossági szerlőről...17 ezer forintért megmondta hogy mechanikusan szar a váltóm, ki kell cserélni. Ez a szerelő megcsinálta 27 ezerért (7000 Ft a kapcsoló)...ennyi...
Előzmény: 525tédé (3804)