nos idén kezdtem bele nagy paradicsom háborúmba... :) kb 40féle paradicsomot palántáztam és ültettem ki. mivel most kezdtem a tudáshalmozást, így valszeg sok hibával sikerül az első évem... kezdve azzal, hogy igen későn jöttem rá a determinált és nem determinált különbségére, illetve a kacsolás hihetetlen lélekemelő voltára. ma azt is megtudtam, hogy a determináltakat nem kell kacsolni, bár ha ezt korábban tudom, akkor jobban összpontosítok a palánták megjelölésére.:)
mindenesetre a sok bénázás késői kiültetés, (szerintem sokszor rossz kacsolás) után, most kb így néz ki: (néhány kép)
Black Prince - Tigerella
mind a kettő magyar mag (Budapesti Kertimag Vetőmagkereskedelmi zRt.) van olyan tő amelyik hatalmas, vannak amik csenevészek.. fogalmam sincs miért, de mindegy. Fekete és csíkos, de gondolom ezt nem kell mondanom. a fotón látszik a csíkos, kis kedvencem...
A paradicsom fát kaptam. hatalmasra nő, ez már látszik. fogalmam sincs mi lehet a hivatalos neve, de a levele nagyon egyedi, a többihez képest.
A 3. kép Black Cherry (fekete) és Romus (sárga) a bal sarokban talán egy kis sárga minivel. a sárga mini mostmár rájöttem bokrosra nő, sokat harcoltam a kacsokkal, de mostmár hagyom :) túlélt engem, így behódolok a kívánságai alatt. [BC-Livingstone Seed Co. Romus-Garafarm Kft. MiniSárga-Rédei Kertimag zRt.(talán)]
a következő egy amerikai Aunt Ruby's German Green (zöld-Livingstone Seed Co.) ez is hatalmas a többihez képest.
utolsó kép a BigRainbow néven futó csoda, azért töltöttem fel, mert hatalmas virágai, olyanok mint egy mini napraforgó, illetve egy ideig olyan volt, mintha nem futna tovább és a tetején ezzel a csoda virággal befejezné pályafutását, de most úgy tűnik beindult.
majd ha több bogyóm lesz, lehet még feltöltök néhány képet :) a többiről is.
néhány kérdés: vki meséljen már erről a kacsolásról, mikor, mennyit, miért stb...