Céklára nincs ötletem. Talán fonálféreg, ami a gyökgumósok ellensége. Ellene a vetés közé körömvirágot, és tagatest kell ültetni. Ezek gyökerének fonálféreg riasztó hatása van. Mindenképpen máshovákellene vetni az újat. Én a vetés utántól állandóan nedvesen tartom a földjét.
Természetesen még vethető cékla is.
Vethető még karalábé (ilyenkor már a lilák ajánlottak), nyári és őszi retek, kései sárgarépa, (én még volt, hogy juliusban is vetettem), uborka eltevésre.
Lehet vetni palántázáshoz kései kelkáposztát, és karfiolt is. Ezek novemberig beérnek. Vethető sárga, ill. zöldhüvelyű bokorbab. Lehet vetni cukkinit. Ezek akkor teremnek, amikorra az első vetés már kitermi magát.
A petrezselyemnek nagyon kicsi a valószínűsége, hogy kikel. Csak az idő telik a várakozással. Mindenképpen érdemes mást vetni a helyébe. Ha akarod, az a pár szál akár ott is maradhat.
Minden vetést ilyenkortól rendszeresen nemdvesen kell tartani. Ez azt jelenti, hogy reggel este egy locsolóval, a rózsájával bevizezni a talajt, hogy fekete legyen. Ez csak pár perc, és egy két kanna víz. A vetés nem száradhat ki, mert akkor nem fog kikelni a mag.