Tyű, de szépek :)
Sziasztok, köszönöm a hozzászólásokat a zsurló betelepítésével stb. kapcsolatban, végülis nem ültettem el, de azóta sem találok zsurlóst a környéken, pedig voltam párszor bicajozni.
Most cékla ügyben szeretném a tanácsotokat kérni. Egy elég nagyocska területre vetettem céklát, alig kelt ki, de azért na, volt itt ott. Elkezdett nőni, és most meg azokból is kidőlt egy csomó aminek már volt vagy 5 levele. megnéztem, olyan, mintha a föld felszínén elkötötte volna valaki valami egy cérnával, ott elvált a lentebbi gyökerétől. Nemtudom másképp elmagyarázni. Belekapáltam, hátha találok valami jelet, mi lehetett ennek az oka, lárvát hernyót nemtom mi eszi a céklát, semmitsem találtam, az egyik ilyen elhullott céklán voltak levéltetvek vagy hasonlók.
Most van még egy céklamag tasakom, kérdésem az lenne, hogy érdemes ugyanerre a helyre vetni, vagy itt inkább ne is próbálkozzam, keressek neki másik helyet. És ha ide nem, akkor mit lehetne mégis? mert ott egy pucér földdarab, azt a 10 céklát nemsokára kiszedem, ami megmaradt, hacsak azt is be nem habzsolja ez a kisértet.
És egy másik: a petrezselyemmel az lett, hogy elgazosodott mert nem bújt ki és féltem piszkálni. Mostanság találtam párat, úgy kb hogy egy sorban kb 3-4 darabot, de azok meg már egész nagyok. van amelyik 7 centis kb. Ugye arra már nincs esély hogy esetleg kikeljen a többi mag? enyire eltérően nem bújnak, gondolom, vagy de? Mer asszem felkapálom az egész ágyást és abba is teszek egyebet csak azt nemtudom még, hogy mit :)