Jigael Creative Commons License 2009.06.16 0 0 680

Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy létezik jelenleg normális műfordítói tanfolyam vagy bármiféle képzés Budapesten? Látom, a Vox Humana tanfolyamáról nincs valami jó véleményetek.

Igazából valami olyasmire vágyom, ahol gyakorló műfordító tanárok vezetésével valamiféle műhelyt alkotva elmerengnénk fordítási problémákon, módszereken stb, nézegetnénk, ki hogy fordította le az adott szöveget, ihletet meg ötleteket merítenénk egymástól, ilyesmi. Én szakfordító vagyok meg inkább tolmács, de mivel bölcsész is vagyok, néha hiányzik, hogy művészettel meg kreatív szövegekkel is foglalkozzak.

Gondolom, még ha létezik is ilyen tanfolyam, abban hiába reménykedne az ember, hogy ez alapján esetleg kapcsolatba kerüljön a szakma képviselőivel, bekerüljön maga is a vérkeringésbe stb. Nem is vagyok benne biztos, hogy ilyesmire vágyom. Inkább az agyamat szeretném egy kicsit olyan irányban használni, ahogy ritkán kell, a szakmában is maradni de mégis újat is kipróbálni stb.

Tudtok ajánlani valami ilyesmit? Gondolom, az eltén vannak kurzusok, de olyasmi kellene nekem, amit anélkül el lehet végezni, hogy újból nappali tagozatos egyetemista legyek :-)

Köszi előre is, ha van ötletetek!