tehtube Creative Commons License 2009.06.15 0 0 9813

Nemrég írtam az RT20-ról. Én mostanában ritkán lépek föl és márcsak billentyűalapnak is a Motion Soundot viszem. Emiatt értelmetlen számomra egy RT20.

Viszont nemrég kipróbáltam a képen látható saját bankos összeállításomat ezzel. A lényeg valamiféle olcsóbb, de elfogadható megoldású hangláda. Erre egy szinte filléres, könnyű kínai aktívbox jól megfelel. Ez elé van kötve az Rt20. Kellemes hangzás, jól állítható jellemzők, határozottan elkülönülő rotorok. Lényeges sok lezliszimulációval szemben hogy nem nagyon tompítja az effektezett hangot bypassról bekapcsolva. Szóval jó szimuláció. Egy paramétert nem sikerült normálisan összehozniuk, a torzítót. A 0 után a legfinomabb állásban is csúnya, tranyós hangot produkál. Ezután bekerült a lezlieffekt elé egy kis csöves mikrofon előfok. Ez tette föl az i-re a pontot. A hangkép még torzítás nélkül is szép, csöves jellegűvé változott. A hangerő, meg a bemenet állásától szép fokozatosan megjelenik később az a vastag, lágy, grízes hang, ami egész a sikításig szabályozható stílus és ízlés függvényében.

A fentiek alapján azt tapasztaltam hogy egy Hammond klón tulajdonosának is örömet szerezhet hogyha a gépére ráakaszt egy kis csöves előfokot a fedélzeti torzító helyett.

Kár hogy 3 állású kapcsoló nem köthető rá az effektdobozra, csak hangerőpedál bemenete van. Az két okból is abszolút használhatatlan. 1: nem áll kézre, 2: a pedál állása szabályozza a sebességet. Marad a lábnyomogatás, vagy pedig a lábkapcsolók kivezetése.

A Line6 hogyha el is marad hangzásban az Rt20-tól némiképp, de lényegesen olcsóbb, tehát ár/érték viszonylatban érdemes számolni vele. A 145-ös állása egész elfogadható.

A G4 sem rossz. Árban, hangban a két előző közé passzol.

Előzmény: djuice (9809)