davej Creative Commons License 2009.06.14 0 0 700
Hát nekem már nagyon váltanom kéne a filcről. Azon gondolkozok, hogy egy kombinált gumi + kabátposztót kéne néznem. Pénteken voltam kinn Váccal szemben mosni egy jó helyen, ki is mostam kb. 0,2-0,3 grammot, de az a baj, hogyha tiszta vörös homokot mosok a filcen, akkor az nehezen csúszik le és ilyen buckák alakulnak ki a pad hosszában. Biztos találkozott már más is ezzel a problémával.

Ilyenkor meredekebbre állítom a szöget, és ekkor valamivel jobban szétterül a homok, de sajnos a buckaképződést nem szünteti meg teljesen csak csökkenti.
És a probléma ezzel az, hogy ilyenkor sok szemcse nem tapad meg, hanem lecsúszik a padról. Ellenőriztem az átmosott fövenyt és találtam benne jó néhány szemcsét. Igaz, hogy az első filcdarab csak úgy fénylett a sok aranyszemcsétől, de azért rossz érzés a veszteség.

Az lenne a jó, ha teljesen egyenletesen szétterülve csúszna végig az anyag a padon, de ez csak akkor szokott sikerülni, ha aránylag kevés a vörös homok. A kvarc az szétterül könnyen és nem lesznek buckák, persze ebben az anyagban meg kevés az arany :(.
Előzmény: nattila34 (695)