feketepanda Creative Commons License 2009.06.11 0 0 1610
kornél!

Fektesd az oldalára, anyud közben simogassa és lámpával alaposan nézd át a fülét, ahogy csak tudod, óvatosan. Ne kotorássz benne, mert nem fogja hagyni, de ha látsz egy kis búzakalásszerű tüskét kiállni valahonnan, csipesszel óvatosan azonnal szedd ki. A toklász befúródik és ballag befelé...((( Toklászos időszakban sűrűn nézem a tappancsukat, hajlatokat, fület, már annyira megszokták, hogy a fül, fej átnézése után hanyatt dobják magukat és adják a tapijukat maguktól:)
Nekem mellső lábujj közé fúródott sérültem volt már 2x, mindkettőt ki tudtuk szedni, egyik orvosi eset volt. Találtam már bebökődve hónaljban, faroktőnél is, szerencsére még időben elkaptam a rohadékot.

Megnyugtatásként csak annyit tudok mondani, hogy más egyéb miatt is rázhatja a fejét, de csaknem mind orvost igényel. A belső fül kezelése nem egyszerű, szakember kell hozzá. Lehet atka is...allergiás reakció a kullancsra...stb.

Ha kullancsot találtam és kiszedtem, lepamacsoltam Betadinnal, utána bekentem Fenistillel és kapott egy ampulla Calcimuscot is, biztos, ami biztos. Hála Istennek a Stronghold jól beválik, 2 éve nem találtam bennük semmit.

pussza
Előzmény: kornél88 (1609)