Hesperos Creative Commons License 2009.06.08 0 0 8152
Sziasztok!

Nekem a paprikáim nem akarnak túlzottan nőni, bár tavaly is ezt csinálták, aztán egyszercsak megnőttek. Amik sátor alatt vannak, azokon már van kispaprika. A paradicsomból a Lugason már érnek a szemek. Az uborka szabad földből kelt, teljesen jól, egyedül a lótetű evett ki 3-at belőle, a többi már a hálóra kapaszkodik fel, némelyiken virág is van. A sátorban van Bernadett, az már nagyon nagy, van rajta sok virág, lehet hogy már kis uborka is, nem néztem még meg. A tökökről már szedek, mióta ilyen sok eső van meg locsoltam is sokat, nőnek mint a gomba. A répát is esszük már, a metélőpetrezselyemről is vágtam már le, és a zellerről is levelet. A borsó már kijött, a helyén késői krumpli van, már kezdenek kibújni. A többi krumplin bogár egyenlőre nem volt még. Az első kör karalábét már felszedtem, tettem a helyére újra 90 db-ot. A káposzták még nagyon kicsik, most ültettem ki pár palántát. A napraforgóim már nagyok. A kukorica az 5. újravetést éli meg, remélem ez már kikel, így is későn van már egy kicsit. A tépősalátát folyamatosan esszük, a padlizsán virágzik, és a hagymákat is eszegetjük (ami megmaradt belőlük). Gyümölcsök közül a meggy már leérett, az eper is, a cseresznye is, még akad egy kis ribizli, de annak is lement már nagyrésze. A sóskákat már kiszedtem mert magba mentek. A babon már kis virágok is vannak, közéjük ültettem büdöskét ott, ahol paradicsom is van. A kapor nagyon gyéren kell, a gyom között találtam ott, ahová nem is vetettem, arra vigyázok hogy megmaradjon és szórjon magot. A szabadföldi dinnyék már egészen szépek, lassan kivirágoznak, ami még eddig nem virágzott ki. Az esőnek nagyon örültem, mert tegnap előtt az éjjeli locsolás alatt valsz. leégett a szivattyú motorja, bár azt mondta a motoros, hogy lehet hogy ez csak motorvezérlési hiba. Hála istennek esett annyi, hogy ma nem kell locsolni, a többi napon meg a szomszédból locsolhatok.